Рекорден брой заявления за гласуване с подвижна избирателна секция в

...
Рекорден брой заявления за гласуване с подвижна избирателна секция в
Коментари Харесай

Два пъти повече хора искат да гласуват с подвижни секции в Кърджалийско

Рекорден брой заявки за гласоподаване с преносима изборна секция в Кърджалийско. 1725 души, което е два пъти повече от изборите на 4 април са показали документ, че физически не могат да упражнят правото си на глас в непрекъснатите секции. По случая е сезирана прокуратурата, а РИК и общините споделят, че на хартия всичко е законно.

От седемте общини в района, рекордьор е Кърджали, където от изборите през април до в този момент броят на подадените заявки за гласоподаване с преносима секция скача от 241 на 541, а процесът още не е завършил.
„ Прави мощно усещане, че е къс интервала, в който толкоз хора се оказаха неподвижни”, разяснява Величка Георгиева, ръководител на РИК-Кърджали.

Чилик е едно от селата, в които има обособена преносима изборна секция. Тук и в още осем села са подадени 49 заявки за гласоподаване. В селото не са сюрпризирани.

Решение на ЦИК уголемява обсега на медицинските документи, които хората могат да показват към заявката. Така вместо документ от ТЕЛК, в общините са подадени доста експертизи, издадени от персонални лекари. Проверката е вменена на общинските администрации.

„ Аз не съм доктор, както и сътрудника, шеф на отдела на ГРАО, и той не е доктор, тъй че, няма по какъв начин да подсигуряваме ние, само че споделям - имаме вяра на медицинските документи”, сподели Себахтин Реза, секретар на община Кърджали.

По случая е стартирана инспекция от Окръжна прокуратура Кърджали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР