Рекорден брой водни инциденти през това лято са завършили фатално,

...
Рекорден брой водни инциденти през това лято са завършили фатално,
Коментари Харесай

Рекорден брой удавени туристи по Южното Черноморие това лято

Рекорден брой водни произшествия през това лято са приключили съдбовно, регистрира Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) в Бургас. Четиридесет и осем смъртни случаи в резултат на удавяне демонстрира докладът на Отделението по правосъдна медицина. Това е с 10 души повече, в сравнение с през лятото на 2023 година и предходни години, заяви представителят на УМБАЛ в града Юлия Андреева.

Ако данните се разделят на броя дните в дейния сезон - юли и август, това значи по един изгубен човешки живот дневно. Почти толкоз са и случаите на пациенти, избавени след удавяне и минали през Спешно поделение. Статистиката регистрира съвсем еднакъв брой произшествия с българи и чужденци. Както измежду починалите, по този начин и измежду избавените има дребни деца, оставени без контрол край хотелски басейни и на плажа, осведоми Андреева.

УМБАЛ-Бургас регистрира извънредно претрупан летен сезон. От 1 юни до 15 септември т.г. през болничното заведение са минали 14 880 пациенти, или приблизително 150 души дневно, като 700 от тях са чужденци. Деветдесет на 100 от пациентите са признати по неотложност и са ориентирани към УМБАЛ-Бургас като единственото място, където може да бъде оказана денонощна здравна помощ и има по едно и също време съществуване на медицински експерти от над 30 специалности.

Данните в осведомителния бюлетин на Областната дирекция на МВР-Бургас демонстрират, че последният случай на удавяне по Южното Черноморие е от преди близо седмица. На 19 септември т.г. четирима български туристи влезнали в морето на неохраняем плаж край Синеморец. Силно подводно течение е повлякло жена, а трима мъже влезнали с нея, са създали опит да я спасят, само че те също били повлечени от водата. В спасяването им се присъединили спасители от прилежащ плаж. Успели са да извадят от морето дамата и двама мъже, третият мъж се е удавил.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР