Рекорден брой водещи организации и компании от бизнеса и държавната

...
Рекорден брой водещи организации и компании от бизнеса и държавната
Коментари Харесай

70 водещи компании участваха в „Дни на кариерата 2022“ в УНСС

Рекорден брой водещи организации и компании от бизнеса и държавната администрация взеха присъединяване в тринадесетото издание на Дните на кариерата в УНСС, проведени от JobTiger, взаимно с Междууниверситетския център за развиване на кариерата (МЦРК) и Студентския съвет, под патронажа на ректора на УНСС проф. доктор Димитър Димитров. Събитието събра над 70 от най-големите работодатели в България в секторите Икономика, Финанси, Човешки запаси, Маркетинг и Обслужване на клиенти.

В приветствието си ректорът проф. доктор Димитър Димитров означи рекордният брой компании, които вземат участие. „ Това е сладкодумен знак за техния интерес към възпитаниците на УНСС, самопризнание за качеството на образованието, доказателство за престижа, традициите и конкурентоспособността на университета “, показа той.

Проф. доктор Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес съдействие и студентски политики, акцентира надграждането във всяко последващо издание. „ Създаваме нови благоприятни условия за нашите студенти, включваме новаторските способи за връзка и се надявам, че по този метод работодателите ще намерят мечтаните чиновници, а чиновниците ще намерят мечтаната работа “, сподели проф. Стоянова.

Директорът на МЦРК Атанас Димитров обърна внимание, че за тези години в изданията на Дни на кариерата са взели участие 42 000 студенти и докторанти, ученици на УНСС и над 600 компании, като всеки от тях е намерил своята кариерна пътека.

През целия ден, на специфичните щандове в централното предверие на УНСС над 70-те водещи организации и компании презентираха стажантските си стратегии и опциите за работа. Студентите,

търсещи работа или стаж, можеха да показват своите CV-та на желаните от тях компании, както и да проведат къси изявленията с представители на HR отделите им.

Утре XIII-то издание „ Дни на кариерата 2022 “ ще има и своя виртуален формат.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР