Рекорден брой участници ще стартират тази неделя (на 8 май)

...
Рекорден брой участници ще стартират тази неделя (на 8 май)
Коментари Харесай

Над 700 атлети ще се включат в Маратон Варна

Рекорден брой участници ще започват тази неделя (на 8 май) във Варненския лекоатлетически Маратон . В седмото издание на конкуренцията уредниците имат за приоритет да подтикват българското присъединяване и това докара до нечуван интерес към бяганията. С съществена заслуга за провеждането му е Община Варна, която не позволи да бъде нарушена традицията с едно от трансформиралите се в емблематични за града събития, живописен пролетен състезателен празник в морската столица.

Стартът и тази година е тъкмо в 9.30 часа по традиция от площад „ Независимост “ до Варненската опера. Първи потеглят участниците в класическия маратон, след тях през пет минути ще тръгнат тези в полумаратона и най-после бягащите 10.5 км . След старта маршрутът минава по централната пешеходна зона, навлиза от основния вход в Морската градина и там към този момент се вие по алеята около самия бряг. Така спортистите още веднъж ще бягат измежду зеленината на парка, а пред очите им ще бъде и морския небосвод. От няколко години трасето е сертифицирано и дава отговор на условията на Международната атлетическа федерация.

До този миг са се записали над 753 спортисти , доста от поръчките са от задгранични бегачи, измежду които от Англия, Германия, Румъния и други Рекордният брой искащи да започват наложи уредниците да обезпечат спомагателни стартови номера. Участниците могат да избират сред три дистанции класическата от 42.195 км, полумаратонът на 21 км и по-кратката на 10.5 км , което е причина да се включат още фенове на бяганията в България, поканени са лекоатлетическите клубове и бегачески организации от цялата страна. Организацията е подкрепена от доста доброволци и хора на реда, конкуренцията ще се излъчи онлайн по спортно насочения канал на националната телевизия.

Награждаванията се чакат от 11.00 до 11.20 ч. за 10 и 21 км, а призьорите в класическия маратон ще бъдат отличени в 12.30 ч. Парични награди са планувани за първите шестима при мъжете и дамите на 42.195 км и за първите трима в другите дистанции. Бонуси ще получат и най-бързите във всички бягания измежду „ ветераните “ над 45 година

Маратон Варна продължава тази неделя веригата от атлетически надпревари в седмата година от самодейността под мотото „ Бягането като метод на живот “ . Учреден през 2016 година, планът за няколко сезона бързо увлече хиляди и се трансформира в незаменима част от модерния образ на няколко огромни български селища. Тази година веригата започва с конкуренцията в Стара Загора на 3 април, следвана в този момент от надпреварата във Варна на 8 май и обичайният край в София на 9 октомври.

Онлайн поръчките за присъединяване в морската столица към този момент са затворени, само че към момента има опция за записване посредством късната регистрация в четвъртък и петък – детайлности, последни вести, детайлно трасе, метод за присъединяване в Маратон Варна са оповестени на:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР