Рекорден брой участници и посетители се очакват да се включат

...
Рекорден брой участници и посетители се очакват да се включат
Коментари Харесай

Очакват се рекорден брой участници и посетители на стартиращият днес събор на Рожен

Рекорден брой участници и гости се чакат да се включат в започващият през днешния ден събор на националното творчество „ Рожен 2023 “. Официалното му начало ще бъде обещано в 11:00 часа на централната сцена, като се чака на събитието да участва и президентът на Република България Румен Радев. Тази година се навършват и 125 години от първият Роженски събор и се трансформира в най-голямото национално събитие в България, счита Симеон Караколев - ръководител на Фондация „ Наследство в бъдещето “.

„ Рожен е най-голямото и най-добре проведеното събитие в България “.

В продължение на три дни на четири подиуми на Роженските поляни ще се изявяват близо 4 000 реализатори от цялата страна. Ще се показват 160 певчески и инструментални групи, 195 самостоятелни реализатори, 90 танцови състава и 20 групи за национални традиции. 150 са читалищата от цялата страна, които ще покажат по какъв начин съхраняват достоверния български фолклор.

Заради огромният интерес към събора се чака и засилен трафик в посока Асеновград-Чепеларе-Пампорово и Смолян. От полицията приканват хората, които имат намерение да пътуват през днешния ден в тази посока да употребяват и обходни направления, като този през Кричим-Девин –Пампорово, защото има възможност по главното направление от Пловдив към Смолян да се получат съществени колони и тапи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР