Рекорден брой са получените сигнали за нарушения на изборното законодателство

...
Рекорден брой са получените сигнали за нарушения на изборното законодателство
Коментари Харесай

МВР министърът: Рекорден брой са сигналите за нарушения на първия тур – близо 2000

Рекорден брой са получените сигнали за нарушавания на изборното законодателство – в границите на към месец до вчерашния ден в това число, до края на изборния ден, в Министерство на вътрешните работи са получени близо две хиляди сигнала.

Това разгласи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в предаването „ Още от деня “ по Българската национална телевизия за сигналите за нарушавания по отношение на локалните избори на 29 октомври.

„ В съпоставяне със същия интервал на предходните локални избори през 2019 година, те са 1060 “, изясни той и добави, че отдава тази двойна разлика в броя на сигналите на това че жителите, публицистите и политическите партии очевидно имат по-голямо доверие на Министерство на вътрешните работи.

Голям е и броят на формираните досъдебни производства.

„ Те са три пъти повече в съпоставяне със същия интервал през 2019 година До момента има формирани 168 досъдебни производства за нарушаване на изборното законодателство “, заяви Калин Стоянов и посочи, че към този момент има и две присъди.

Във връзка с решението на Върховния административен съд за анулацията на машинния избор на изборите, което се чака в границите на днешния ден, вътрешният министър уточни, че Министерство на вътрешните работи няма никакво отношение към кодове и софтуери. „ Има ангажимент във връзка с съпровода на машините “, посочи Стоянов. 

Той не е чел отчета на службата, който докара до анулацията на машинното гласоподаване. „ Единствено съм прочел това, което има изнесено в медиите “, разяснява той и акцентира, че не може да каже дали документът е меродавен.

Калин Стоянов сподели още, че Министерство на вътрешните работи работи доста добре с ДАНС и сред тях няма напрежение.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР