Рекорден брой потребители по цял свят в момента са приковани

...
Рекорден брой потребители по цял свят в момента са приковани
Коментари Харесай

Коронавирусът, интернет, Европейският съюз, рекордният трафик и ще издържи ли глобалната мрежа на потреблението

Рекорден брой консуматори по целия свят сега са приковани към цифровите си джаджи и са венозно включени в интернет.

Кой учи, кой работи, кой обновява страниците за нови вести - факт е, че творението интернет в никакъв случай не е срещало сходно тестване до момента във връзка с броя по едно и също време дейни консуматори.

От Фейсбук оповестиха, че трафикът от дълго време е надминал този на годишния пик, който се случва към Нова година, а позвъняванията и известията в WhatsApp и Messenger са скочили двойно. Компанията на Зукърбърг също по този начин призна, че не може да смогва с модерирането и следенето на изявленията в мрежата сега.

Освен чисто числовия напън на потребителите, интернет страда и от обстоятелството, че живеем в ерата на стрийминг платформите, чието тежко откъм трафик 4K и FHD наличие сега е пагубно за потенциала на мрежата.

Друг проблем е, че инфраструктурата на домашния интернет, който сега се употребява най-вече, е основана за малко и неравномерно повишаване в трафика вечерно време.

В момента обаче трафикът е надалеч оттатък естествените си правила през всичките 24 часа от денонощието.

Така в сряда еврокомисарят Тиери Бретон, който е началник на законодателния уред на Европейски Съюз в областта на технологиите и стрийминга, заяви, че телекомите и софтуерните колоси " имат споделената отговорност да подхващат стъпки за гладкото действие на интернет ".

Притесненията за срив в мрежата обаче не са в синхрон със законодателството в Европа, което не разрешава на компании като Netflix или Twitch да забавят или лимитират услугите си.

Възможно е да бъдат поставени предели върху трафика, генериран от тежки и супер известни игри като Fortnite и World of Warcraft да вземем за пример, написа Financial Times. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР