Рекорден брой от над 1000 участници ще стартират в деветото

...
Рекорден брой от над 1000 участници ще стартират в деветото
Коментари Харесай

Над 1000 бегачи ще участват в деветото издание на Маратон Стара Загора 2024

Рекорден брой от над 1000 участници ще започват в деветото следващо издание на Маратон " Стара Загора 2024 ", което ще се организира тази неделя (31 март), оповестиха на конференция ръководителят на Постоянната комисия по спорт и юношески действия в Общинския съвет в града Красимира Чахова и началникът на отдел „ Спортни действия “ в общината Петко Крумов.

" Регистрирането на толкоз доста участници демонстрира, че този тип събития набират все по-голяма известност измежду от ден на ден хора и те се ангажират да спортуват било то на професионално или на любителско равнище ", съобщи Чахова.

Тя добави, че най-вече са записаните в най-кратката дистанция- 10,5 км. над 400 бегачи, малко по-малко са искащите в дисциплината полумаратон, а в маратонската отдалеченост са към 200 лекоатлети. От думите ѝ стана ясно още, че досега от Стара Загора са регистрирани над 200 участници.

" Тази година на 21 километра ще се състои и националния шампионат по полумаратон. Там има декларирани 127 състезатели- 98 мъже и 29 дами. В полумаратона ще забележим най-хубавите български спортисти. Ще има сериозна конкуренция и при дамите, и при мъжете. В конкуренцията ще се включат Милица Мирчева, Дебора Аврамова, Маринела Минева, Билсерин Сюлейман, Исмаил Сенанджи, Шабан Мустафа и други ", посочи Красимира Чахова.

По думи на уредниците тази година в Маратон " Стара Загора 2024 " ще се включат спортисти от 14 страни, измежду които България, Кения, Мароко, Германия, Гърция, Сърбия, Словения, Турция, Англия и други.

Бегачите ще могат да избират сред три дистанции – класическата от 42,195 км, полумаратон 21 км и 10.5 км, което дава опция на всички фенове на бяганията да се включат в конкуренцията. Всеки участник ще получи рекламна тениска, а сполучливо приключилите дистанциите 42, 21 и 10.5 км ще получат и орден за присъединяване като спомен от събитието.

Най-малкият участник досега измежду записаните е 7-годишният Михаил Давидов, който ще взе участие на 10.5 км, а най-възрастните участници са на 78 години- Митко Гошков, които ще се включат надлежно в стартовете на 21 км и 10.5 км.

Стартът на Маратон " Стара Загора 2024 " ще бъде даден в неделя тъкмо в 9:00 часа пред Общината. За първи път тази година в границите на маратона ще се организира общоградско тичане в границите на 2 километра, което ще започва малко след формалното начало на маратона.

Организатори на събитието са община Стара Загора, Министерството на младежта и спорта, Българският олимпийски комитет, БФЛА, Асоциацията " Спорт в свободното време ", Спортен клуб по лека атлетика " Берое ", Спортен клуб " Ракета " и други.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР