Рекорден брой млади лекари кандидатстваха за стипендии от Българския лекарски

...
Рекорден брой млади лекари кандидатстваха за стипендии от Българския лекарски
Коментари Харесай

Рекорден брой кандидати за стипендии от Българския лекарски съюз

Рекорден брой млади лекари аплайваха за стипендии от Българския лекарски съюз. В последния ден на ноември завърши приема на документи по обичайна стипендиантската стратегия за финансово стимулиране на бъдещи лекари от 5-ти и 6-ти курс, компетентност „ Медицина “.

Общо 211 бъдещи лекари подадоха документи, като 7 от тях са цялостни отличници. Класираните ще получат стипендии в границите на една образователна година, оповестиха от съсловната организация.

Предстои комисия от БЛС да класира претендентите. Съгласно авансово оповестените условия на състезанието, бъдещите стипендианти би трябвало да са постоянни студенти 5-ти или 6-ти курс със междинен триумф над 5,00 от началото на следването досега, а владеенето на непознат език дава преимущество при класирането. Резултатите ще бъдат оповестени на уеб страницата на Български лекарски съюз.

По програмата предходната година бяха подкрепени рекорден брой стипендианти и по този начин 100 бъдещи лекари получаваха ежемесечно финансиране.

През цялата година продължава приема на документи за финансиране на научно-изследователските планове и присъединяване в национални и интернационалните научни конгреси на млади лекари до 35 години, специализанти, докторанти (редовни или на независима подготовка), които имат контракт за образование и не се отчислени към датата на подаване на заявката.

За първи път на финансова поддръжка могат да разчитат и студенти, учещи специалността „ Медицина “ в България и техните организации, които приготвят и организират медицински мероприятия (обучения, семинари, конгреси и др.)

Документи се одобряват на адрес: гр. София, бул. „ Акад. Ив. Гешов “ № 15, Център по хигиена, ет. 2, офис 6 от 09.00 до 16.00 ч.

Документи могат да бъдат подавани и на имейл [email protected].
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР