Рекорд на поставени ваксини за ден. Над 24 хиляди и

...
Рекорд на поставени ваксини за ден. Над 24 хиляди и
Коментари Харесай

Ваксинираната жена с две дози на Астра Зенека все още не е получила валиден документ от болницата

Рекорд на сложени ваксини за ден. Над 24 хиляди и 500 души са имунизирани до късния следобяд, оповестиха от здравното министерство.

Идва лятото и летните пътувания - имунизациите ще стават все по-важни за хората в отпуска, все по-важно ще става и да можем да потвърдим, че сме имунизирани.

Това обаче към момента е мъчно - или най-малко за дамата от случая, който следим към този момент дни наред - имунизирана с " Астра Зенека " към момента не може да получи годен документ от болничното заведение, макар че втората ѝ доза е сложена в края на март. Оказа се, че в сходна обстановка са и други хора, а здравното министерство твърди, че са взели ограничения за премахване на казуса.

Мая Стоянова е ваксинирана с две дози " Астра Зенека " през март. Във имунизационния указател обаче е вписана единствено една. Втора можело да бъде въведена след първата ваксина. Вчера от Александровска болница споделиха, че казусът е решен и дадоха обещание още през днешния ден да издадат документ на Мая.

" Не, през днешния ден не ми беше даден документ. Не се знае по кое време аз ще получа документа си ", съобщи Мая Стоянова.

От болничното заведение още веднъж избраха да ни отговорят документално.

УМБАЛ " Александровска ":

" Информацията за коригирането на датите, съгласно дните, в които е имунизирана госпожа Стоянова, са подадени за смяна по одобрения ред, защото болничното заведение няма оторизация да прави сходни промени (а точно въвеждане на имунизация със задна дата). Това е обяснено на госпожа Стоянова през днешния ден в диалог по телефона ".

" Защо хора с сложени 2 дози не мога да получат документ за имунизация и в регистъра попадат с една доза - Ако имате такива данни ще бъде осъществена инспекция ", съобщи проф. Костадин Ангелов, министър на опазването на здравето в оставка.

" Създали сме организация - документът ще бъде публикуван на хората за които има проблем в периодите, в които са направени имунизациите. Дори през днешния ден е направена промяна особено в лечебното заведение, в което това се е случило ", сподели Жени Начева, заместник-министър на опазването на здравето в оставка.

Защо обаче се стига до сходни проблеми?

" Не бих споделила, че е пропуск в системата. Въпрос на взаимоотношения и недоразбиране сред лечебното заведение и жителя, на който е сложена имунизацията ", добави Жени Начева.

Утре Мая Стоянова ще внесе втора тъжба в Александровска болница, ще я адресира и до други институции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР