Реконструкцията на Рогошко шосе ще започнат първо от може би

...
Реконструкцията на Рогошко шосе ще започнат първо от може би
Коментари Харесай

Ремонтът на Рогошко шосе стартира от най-разбитата улица в Пловдив

Реконструкцията на Рогошко шосе ще стартират първо от може би най-разбитата улица в Пловдив.  Очаква се дълго чаканият ремонт да стартира в околните две седмици, само че първо ще се работи по една от пресечките на шосето. Това е свързващата права сред Рогошко шосе и бул. „ Марица – Север “, до която се стига до базата на „ Дунапак – Родина ”. Състоянието й е покъртително от години, като едновременно TrafficNews е писал за казуса.
Прочетете още
Зам.-кметът Пламен Райчев изясни, че откакто се приключи ремонта й, строителите ще се трансферират към главното шосе.  Тогава дейностите ще обзет от моста на Адата  до землищна граница на Пловдив.  Ремонтът ще бъде на изработен на стадии с краткотрайни организации на придвижването.

Физическият старт на ремонта се е забавил, защото Община Пловдив е трябвало да получи позволение от Община „ Марица ” да оправи част от шосето, което се намира в нейните граници.  Градските управляващи към този момент са получили зелена светлина и се чака първата копка.

Фирмата реализатор по плана е „ ИСА – 2000 ”, която завоюва публичната поръчка. Тя е на стойност от 15 млн. лв., като 3,5 млн. лв. са обезпечени за тази година. Ако бъдат изчерпани, ще се обезпечат още пари от бюджета за 2023-а.

Дейностите  включват повреждане на остаряла пътна и тротоарна настилки и създаване на пътна структура, бордюри, тротоари, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка,  осигуряване на налична среда за хора с увреждания.  Също така  нова канализация и отводняване, както и подземна инфраструктура и осветяване.  Общата дължина, която ще бъде ремонтирана е 4,3 км плюс 550 метра обслужващата улица.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР