Рекламите в магазините на Burger King „може да представят погрешно размера на Whoppers“, съдия във Флорида постановява

...
Клиенти в предложен колективен иск казват, че рекламите създават впечатлението,
Коментари Харесай

Клиенти в предложен колективен иск казват, че рекламите създават впечатлението, че съставките на закуските със запазена марка на компанията „преливат върху кифличката“ , което прави да изглежда, че бургерите са с 35% по-големи и съдържат повече от два пъти повече от действително сервираното месо.

Burger King отговори, че неговите бургери не трябва да изглеждат „точно като на снимката“, а окръжният съдия на САЩ Рой Олтман каза, че зависи от съдебните заседатели „да ни кажат какво мислят разумните хора“.

Изображение: Burger King Whoppers

Говорител на Burger King каза: „Твърденията на ищците са неверни.

„Изпечените на пламък телешки банички, изобразени в нашата реклама, са същите банички, използвани в милионите сандвичи Whopper, които сервираме на гости в цялата страна.“

Делото е заведено от Антъни Русо, адвокат в Южна Флорида , казва, че Burger King започна да увеличава размера на своите бургери в изображения около септември 2017 г.

Експертите предупреждават, че свръхпреработените храни увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания , какви са те и как можете да ги избегнете?

Преди това, според делото, Burger King "по-честно" е рекламирал своите хранителни продукти.

Прочетете повече:

Случаят цитира множество критици на храна в YouTube и потребители на Twitter, които се оплакаха от поръчките им.

Това не е първият път, когато Burger King е обвинен в надуване на храни в своите реклами.

През 2011 г. надзорният орган за реклама на Обединеното кралство уважи оплакванията, че неговите бургери са с височина и дебелина „значително по-малко“ от това, което се рекламира.

Искът, който има за цел да търси колективен иск, което означава, че има един или повече ищеци, изисква парично обезщетение и съдебна заповед, изискваща от Burger King да прекрати това, което според него са измамнически практики.

Съдия Алтман отхвърли твърденията, че телевизионната и онлайн реклама на Burger King също е подвела клиентите.

McDonald's и Wendy's са защита срещу подобно дело в Ню Йорк и адвокат, представляващ ищците по това дело, използва мнението на съдия Алтман, публикувано в петък, за да оправдае продължаването на делото.

Taco Bell, подразделение на Yum Brands, беше съден миналия месец за продажба на Crunchwraps и мексикански пици, за които се твърди, че съдържат само наполовина по-малко пълнеж от рекламираното, в случаи, изискващи по 5 милиона долара (4 милиона британски лири) за обезщетение.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР