Рекламираната от държавата еднократна помощ за родители в неплатен отпуск

...
Рекламираната от държавата еднократна помощ за родители в неплатен отпуск
Коментари Харесай

Помощта за родители се оказва трудно достъпна

Рекламираната от страната еднократна помощ за родители в неплатен отпуск се оказва доста мъчно налична поради купищата условия, на които би трябвало да дават отговор получателите на помощта.

Средствата в размер на 375 лева еднократно са предопределени за фамилии с деца до 12-годишна възраст. Изисква се все още на заявяване на помощта двамата или единият от родителите, или родителят, отглеждащ самичък дете, да са изчерпали платения си отпуск и да са в неплатен отпуск от най-малко 20 работни дни заради неспособност за обезпечаване от работодателя осъществяване на отдалечена работа от у дома, без значение от началната дата на започване на отпуска.

Има и изискване за приходите. Месечният приход на член от фамилията не би трябвало да надвишава 610 лева Важно изискване е родителите да нямат други приходи от наеми, услуги или спомагателни трудови приходи, както и през 2020 година да не са получавали друга еднократна помощ, както и да не са включени в схемата 60/40.

Друго условие е двамата родители или родителят, отглеждащ самичък дете, да са били обезпечавани през последните 6 месеца.

Помощта може да бъде отпусната, в случай че детето/децата от фамилията са посещавали детска градина или учебно заведение преди 13 март 2020 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР