Рекламата в Google и Facebook често е непосилна задача за

...
Рекламата в Google и Facebook често е непосилна задача за
Коментари Харесай

Google и Facebook подават ръка на малкия бизнес

Рекламата в Гугъл и Фейсбук постоянно е непостижима задача за дребния бизнес - логаритмите са комплицирани, а конкуренцията непостижима. Технологичните колоси обаче са наясно с това предизвикателство и постоянно търсят способи да улеснят характерната група от нови компании, тъй че да не губят кураж и вероятно да решат да похарчат бюджета за реклама на друго място. Свежите образци в тази посока са от тази седмица, когато платформите Гугъл и Фейсбук показаха по два нови инструмента, ориентирани към дребния бизнес.

Инструментите на Гугъл

са ориентирани към така наречен сезонни и афинитетни аудитории . Афинитетни са тези потребителските аудитории, които към този момент са посочили мощен интерес към предлаганите от една компания артикули. Обикновено задачата на последващите взаимоотношения с тях е да се усили информираността на марката и да бъде осъществена повторна продажба.

Добавяйки тази публика към тактиката, дава опция на всеки бизнес доста по-прецизно да доближи до своите таргет консуматори. От Гугъл оповестяват, че автомобилният конгломерат Volkswagen е употребявал този метод, вследствие на което е нараснал конверсиите си с 250%.

Фейсбук организира над 200 образования

по света, с цел да образова рекламодателите по какъв начин да употребяват новите два инструмента . Първият инструмент са шаблони, които ще оказват помощ на над 140 млн. бизнес консуматори да персонализират по-добре историите, които разгласяват. Целта е да си спестят потребността от консултация с външни експерти.

Компанията вкарва усъвършенствания и в Instagram Messenger, тъй че дребният бизнес да употребява изкуствен интелект за по-лесно разпращане и неотложен отговор на потребителите, даже в най-заетото време от деня, както и за по-добра организация на известията.

Източник: Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР