Реката в карловското село Богдан е излязла от коритото си,

...
Реката в карловското село Богдан е излязла от коритото си,
Коментари Харесай

Отново бедствено положение в община Карлово заради порой

Реката в карловското село Богдан е излязла от коритото си, откакто цяла нощ е валял пороен дъжд в региона на Подбалкана.

Причината за преливането е скъсана дига на река Стряма. Цялото село Богдан е във вод а, заяви Българска национална телевизия.

Евакуирани са 7 души. Наводнен е и основният път в карловското село Розино , който е част от Подбалканския път сред София и Бургас.

В бедстващите обитаеми места са избавителни екипи на пожарната от Карлово и Пловдив.
 Остава в действие частичното бедствено състояние в Карлово
Остава в действие частичното бедствено състояние в Карлово

Втори следващ ден военни оказват помощ при разчистването на вредите



В западната част на община Карлово е оповестено отчасти бедствено състояние поради наводнени къщи в селата Розино, Слатина, Столетово, Богдан и Каравелово , осведоми кметът карловският кмет Емил Кабаиванов , представен от Българска национална телевизия.

Има запушен е мост. Движението по Подбалканския път в региона е затруднено.

" От село Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово, река Стряма е доста буйна поради изобилния дъжд, който е паднал рано тази заран и продължава, което е тревожното. Има скъсана дига, има наводнени къщи. Евакуирали сме седем индивида благодарение на противопожарната работа и да се опитаме да отпушим един мост, който е запушен от неподвижен материал-дървета, които реката е влачила. Поискал съм помощ от военните, тъй като единствено с наша техника не можем да се оправим , а река Стряма се ръководи от " Напоителни системи ", тъй като те дават отговор за сигурността на речното корито ", съобщи Кабаиванов.
 Нов проливен дъжд се изсипа в Карлово
Нов проливен дъжд се изсипа в Карлово

Дерето в квартал " Меден дол " още веднъж излезе от коритото си и заля близката част на града

От НКЖИ оповестиха и за сприране на влаковете сред село Христо Даново и Клисура от 08:00 ч. тази заран поради огромното количество преваляванията, паднали през последното денонощие. Участъкът е част от жп линията сред София, Карлово у Бургас. След пороите са се задействали свлачищни процеси, наводнен е и жп сектор.

Пътниците от влакове 30111 София - Карлово и 30114 Карлово - София ще бъдат превозени с рейсове сред Христо Даново и Клисура. Бърз трен 3621 от София за Бургас се отклонява през Казичене - Пловдив - Карлово и оттова продължава по маршрута си. Ускорен бърз трен 3602 от Бургас за София се отклонява по маршрут Карлово - Пловдив - София през Казичене.

Аварийни екипи на НКЖИ са на място.  Работи се отводняването и разчистването на жп сектора от наноси. Очаква се придвижването на влаковете да бъде нормализирано до 12.00 ч. през днешния ден.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР