Река Студена е излязла от коритото си и е наводнила

...
Река Студена е излязла от коритото си и е наводнила
Коментари Харесай

Река Студена излезе от коритото си, стотици декари земя са под вода

Река Студена е излязла от коритото си и е наводнила просторен регион към село Караманово, оповестяват от пресцентъра на Община Ценово. Под вода са стотици декари с обработваема земеделска земя, сеновали, икономически здания и обори за развъждане на животни. Напълно е прекратена индустриалната активност в завода за биокомпост. В региона е изключено зареждането с електричество, с цел да се предотвратят нежелани произшествия.

Придошлите води са нанесли съществени материали вреди на сградния фонд, а посевите са затлачени. Няма потърпевши хора и удавени животни.

„ Причина за наводнението са изобилните превалявания през последните дни и затлаченото корито на реката. Село Караманово се намира в най-ниската част на огромен водосборен регион. При натоварен дъжд от баирите се стичат кални потоци “, посочи Снежинка Монева – основен експерт „ Гражданска отбрана “ в Община Ценово, представена от Фокус.

Измереното количество на последния дъжд е повече от 40 литра на квадратен метър, излял се за по-малко от час. Досега дъждовете надвишават няколко пъти нормалната месечна норма.

Кметът на Община Ценово доктор Петър Петров издаде заповед за съставяне на комисия, която да направи оглед на вредите. За сериозната обстановка е осведомен и регионалният шеф на Русенска област Галин Григоров.

Извършва се непрекъснато наблюдаване на региона. Ситуацията е извънредно тревожна, тъй като равнището на водата продължава да се повишава и съществува действителна заплаха да залее още площи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР