Река Сена преля в Париж. Залети са пешеходни пътеки, а

...
Река Сена преля в Париж. Залети са пешеходни пътеки, а
Коментари Харесай

Сена преля в Париж, Лувърът е готов за евакуация

Река Сена преля в Париж. Залети са пешеходни пътеки, а партер на Лувъра е затворен, оповестиха международните организации. В южната част на френската столица десетки здания по брега са залети, има спирания на електричеството.

Евакуирани са към 1000 души. Големи музеи, измежду които Лувърът и Орсе, са в подготвеност за евакуация. Заради високите води стопираха работа известните туристически лодки "Bateaux Mouches ". По улиците на Париж могат да се видят плъхове, прогонени от нормалните им обитания.

Днес по обяд равнището на Сена е било 5,7 метра - над четири метра над нормалното равнище. Водата стигна съвсем до кръста на статуята на зуава на моста Алма - известният ориентир за парижани.

Очаква се пикът на високите води да е в идващите дни. Според управляващите обаче обстановката е под надзор. Не се чака равнищата да надвишат 6 метра, каквито бяха регистрирани предходната година.

Катастрофалният сюжет, от който се опасяваха парижани - за равнище като през 1910 година, когато Сена достигнала 8,62 м, изрично е изключен, безапелационни са управляващите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР