Река Малък Искър е излязла от коритото си и е

...
Река Малък Искър е излязла от коритото си и е
Коментари Харесай

Преляла река заля мост в Етрополе

Река Малък Искър е излязла от коритото си и е заляла мост в региона на Етрополе. Това заяви за БНР, като цитира известие от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Нивото на река Матица се е повишило през следобедните часове на деня. Заради това в няколко села в община Елин Пелин се построяват насипи.

Повишено е равнището на реките Струма, Драговищенска и Бистрица в Кюстендилско при продължаващите и през днешния ден дъждове в региона. Това заяви специалистът при ръководство при рецесии към Общината Ивайло Чалъков, представен от БНР. Аварийни екипи отводняваха изби в блок в кв. " Румена челник " в регионалния град.

Към 18.00 часа в Софийска област са получени 15 сигнала за наводнени дворове, изби и инфраструктура в резултата на дъждовете. Получени са и сигнали за наводнени обекти в селата Бойковец и Церово. В София два екипа на пожарната работят на адреси на територията на Нови Искър и Бухово. Десет от адресите към този момент са отводнени.

.
 Министерство на околната среда и водите привежда в подготвеност оперативните звена поради дъждовете в страната
Министерство на околната среда и водите привежда в подготвеност оперативните звена поради дъждовете в страната

Звената на басейновите дирекции работят в 24-часов решим

Припомняме, че оперативните звена в четирите басейнови дирекции към Министерството на околната среда и водите (МОСВ) са задействани със заповед на отрасловия министър Юлиян Попов.

Това се прави като превантивна мярка за обезпечаване сигурността на хората и стопанските обекти в подтекста на. З вената се привеждат в 24-часов режим на работа до прекосяване на рисковите метеорологични феномени, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.

Директорите на четирите басейнови дирекции в страната изпращат минимум два пъти на ден в Националния координационен център към Министерство на околната среда и водите систематизирана информация за ситуацията в следените от тях територии, за положението на водите и водните обекти.
 Правителството дава помощи на потърпевшите от наводненията Обновена
Правителството дава помощи на потърпевшите от наводненията

Продължава отводняването и почистването на засегнатите региони

Стана ясно, че държавното управление дава помощи на потърпевшите от наводненията.

Министерството на труда и обществената политика сътвори организация този месец потърпевшите да получат Сумата ще бъде отпусната след утвърждение на заявките на нуждаещите се от Агенцията за обществено подкрепяне, която ще спомага на жителите за попълване на документите.

Освен това посредством Агенцията по заетостта, по поръчка на общината и с финансиране от общественото ведомство, безработни ще бъдат ангажирани да оказват помощ с разчистване, извършване на покупки, съгласуваност на помощите и други належащи потребности на засегнатите.

От началото на наводненията обществените служащи към Дирекции " Социално подкрепяне " на МТСП са почнали визити в домовете на потърпевшите, с цел да създадат оценка на потребностите им. Специално внимание ще бъде обърнато на децата, които са били очевидци на наводнението. В сички потърпевши могат да потърсят безвъзмездна психосоциална поддръжка и на горещия телефон на БЧК 0800114 66.
 Дъждът наводни и Автомагистрала
Дъждът наводни и Автомагистрала " Хемус "

Има заплаха от аквапланинг сред 20-ти км и град Правец

Общо 135 000 литра питейна вода от Държавния запас към този момент са доставени в най-засегнатите от региони, които са с нарушено водоснабдяване. Правителството обезпечи 90 000 литра за община Етрополе и 45 000 литра за област Монтана.

Продължава отводняването и почистването на засегнатите региони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР