Река Ерма е излязла от коритото си в землището на

...
Река Ерма е излязла от коритото си в землището на
Коментари Харесай

Стихията бушува: Река Ерма наводни в Трън, дървета премазаха коли в Пампорово, а във Варна... ВИДЕО

Река Ерма е излязла от коритото си в землището на Трън, заяви шефът на Регионалната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Перник комисар Борис Борисов.

Заради изобилните превалявания равнището на реката се е вдигнало с 3 м и тя е наводнила частни парцели и дворове. Почти отцепен е квартал "Мурговица ", тъй като свързващият го с града мост в по-голямата си част е под водата, сподели комисар Борисов.







Снимки и видео: Славчо Славчев

В момента се прави обход на засегнатите региони. Има сигнал и от село Ярловци за наводнени земи, заяви Борис Борисов. По думите му се чака община Трън да разгласи бедствено състояние.

В същото време стана ясно, че огромно дърво е паднало върху Слънчевия часовник на входа на Морската градина във Варна.

"Голям чинар падна през днешния ден при Слънчевия часовник и скъса тръбопровод оставяйки региона без водоснабдяване, оповестява Petel.bg. Един образец за какво значими връзки не трябва да се поставят до огромни дървета - т.к. у нас при замяна на тръби, кабели и плочки постоянно безконтролно се орязват корени на дървета.

После дърветата стават рискови, а при несъразмерна сеч те не могат да компенсират с корените си и изсъхват. Трябва разпоредба, която да не разрешава орязване на корени над избрани размери без контрол от експерти в дендрологията и съгласуваност сред службите. ", оповестява в мрежата Николай Танчев.



Усложнена е конюнктура и в Пампорово от тази заран. Силните превалявания и вятър събориха дървета, които са премазали няколко автомобила. Инцидентът е станал към 4 ч. тази заран, предава БНР.

Четири огромни бора са паднали върху пет автомобила, сочи предварителна информация на изпълнителния шеф на „ Пампорово” АД Мариян Беляков. По думите му няма жертви и потърпевши, а вредите са единствено материални.



„ Успяхме да премахнем много рискови дървета по периферията на ски лифтовете. Апелирам да се направи нов оглед по всички алеи, където могат евентуално да паднат дървета. Много от тях са на години и са напоени с вода през последните седмици. Хубаво е да се направи оглед и доста от тези дървета, може би, да бъдат отрязани”, уточни още изпълнителният шеф на „ Пампорово” АД.

Беляков позволява, че едно от падналите дървета е повлякло останалите и по този начин се е стигнало до случая. В региона на един от хотелите и наоколо до хеликоптерната площадка в курорта има паднали дървета и на пътното платно поради траялите значителни дъждове.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР