Река Девинска бе зарибено със 100 кг. едногодишна балканска пъстърва,

...
Река Девинска бе зарибено със 100 кг. едногодишна балканска пъстърва,
Коментари Харесай

Зарибиха река Девинска

Река Девинска бе зарибено със 100 кг. едногодишна балканска пъстърва, заяви секретарят на Ловно-рибарското сдружение в Девин Владимир Пейков. Акцията по зарибяването е проведена от „ Девин “ ЕАД, откакто заустени отпадни води унищожиха в края на предходната седмица част от рибата в реката. От предприятието са дали средства за закупуване на 300 кг. едногодишни балканки.

„ Зарибяването ще е на няколко стадия. Заради маловодието са пуснати 100 кг. по-късно ще се пуснат останалите. От предприятието изпратиха лаборанти и са взети проби за положението на водата. Изследванията сочат, че средата е подобаваща за рибата “, изясни Пейков. Ловно-рибарското сдружение в Девин възнамерява зарибяване с спомагателни 300 кг. пъстърва на по-късен стадий.

В Районна прокуратура-Смолян е образовано досъдебно произвеждане за случая с натравянето на рибата, по което досега са извършени дейности по следствието – оглед на местопрестъпление, разпитани са очевидци по случая, назначени са нужните експертизи на взетите проби от водата и други

„ Девин “ ЕАД разгласи, че са подхванати незабавни дейности за премахване на повредата, че съжалява за случая и поддържа работата по възобновяване на засегнатия сектор, предава „ 24 часа “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР