Режисьорът на Робинята Изаура е починал в дома си вследствие

...
Режисьорът на Робинята Изаура е починал в дома си вследствие
Коментари Харесай

Почина създателят на Робинята Изаура

Режисьорът на " Робинята Изаура " е умрял в дома си в резултат на исхемичен инсулт, който е получил през 2020 година и не е могъл да се възвърне. Бразилецът Милтон Гонсалвеш има в биографията си голям брой филми, в редица от които е взел участие и като артист, само че на необятната аудитория е най-известен с работата си по телевизионния сериал " Робинята Изаура " (1976-1977 г.). Гонсалвеш е умрял в понеделник на 88-годишна възраст, оповестява телевизионният канал Globo, като се базира на фамилията му.

Преди повече от тридесет години бразилската теленовела " Робинята Изаура " приковаваше пред телевизионните екрани феновете в Южна Америка, Китай и Източна Европа.

В България сериалът е пионерът на сапунените опери и има голям триумф през 1987 година - въпреки че не е първият, а вторият латиноамерикански сериал, предаван у нас преди измененията (първият е " Танцувай с мен ", също бразилски). По време на излъчването на епизодите по единствената тогава държавна телевизия улиците по градове и села опустяваха, защото мало и огромно се вълнуваше от ориста на младата и красива Изаура и интригите на лукавия Леонсио. Сапунката споделя за последните години на робството в Бразилия.

През 2004 година бе сниман римейк на сериала със същото заглавие, който бе излъчен по Нова тв през 2010-2011 година

Милтон Гонсалвеш е артист и режисьор на филми и телевизионни сериали, в това число повече от 40 произведения за телевизия Globo. Номиниран е за " Еми " за ролята си в сериала " Сеньорита " (Sinhá Moça, 1986 г.).
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР