Режисьорът Джоел Коен преплита в едно киното и театъра в

...
Режисьорът Джоел Коен преплита в едно киното и театъра в
Коментари Харесай

Дензъл Уошингтън влиза в образа на Макбет

Режисьорът Джоел Коен преплита в едно киното и театъра в новата акомодация на шекспировата пиеса – " Макбет ". Той показа своята черно бяла кино версия на 400-годишната история, а в основните функции се превъплъщават носителите на " Оскар " Дензъл Уошингтън и Франсис Макдормънд.

Уошингтън влиза в облика на един от най-известните герои на Уилям Шекспир във кино лентата " Трагедията на Макбет ". Той се превъплъщава в ролята на шотландския военачалник, който, подбуден от жена си, прави ликвидиране, с цел да се добере до трона.

От Питър О`Тул и Иън Маккелън до Джеймс Макавой и Майкъл Фасбендър - описът с артисти, изиграли основната роля в Макбет е в действителност дълъг.О споделя се обаче, че Уошингтън не познавал добре героя си и в никакъв случай преди не е гледал пиесата на сцена.

" Така се случи, че по волята на ориста не бях гледал пиесата в спектакъл. Не че съм я избягвал. Просто не я бях гледал. Имах шанс, че Джоел, Фран, и аз се събрахме и започнахме да четем сцените дружно. Трябваше да вникнем в материала, да задаваме въпроси, да забележим по какъв начин ще тръгне взаимната ни работа ", съобщи Уошингтън.

По думите му е нямало по какъв начин да не е напрегнат имайки поради всички предходни акомодации. " Можете ли да си го визиите? Все едно някой ти споделя: " Виж, това е страхотна пиеса на 400 години, гледай да не я оплескваш. Не че усещах подобен напън …Пиесата ще продължи да е добра, без значение дали аз съм объркал нещо или не”, счита той.

В облика на Лейди Макбет в напомнящия за театрална режисура филм влиза актрисата Франсис Макдорманд.

Любопитно е, че това е първият филм на един от братята Коен, в който другият не е забъркан. Джоел е и сценарист, и режисьор, а Итън за момента се е отдал на театъра.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР