Режисьорът Джеймс Камерън заяви, че напредъкът на изкуствения интелект представлява

...
Режисьорът Джеймс Камерън заяви, че напредъкът на изкуствения интелект представлява
Коментари Харесай

Джеймс Камерън за изкуствения интелект: Предупредих ви през 1984 г., не ме послушахте!

Режисьорът Джеймс Камерън съобщи, че напредъкът на изкуствения разсъдък съставлява сериозен риск за човечеството.

Носител на " Оскар ", Камерън е режисьор и сценарист на паметната екшън класика от 1984 година " Терминатор ". В нея изкуствен интелект си е сложил за цел постигането на международно владичество, обявявайки тотална война на човечеството.

Множество специалисти в региона на AI неотдавна издадоха предизвестия за нуждата от контролиране на бързо напредващата технология, преди тя да се трансформира в огромна опасност за човечеството. " Абсолютно споделям тяхната угриженост ", сподели Камерън пред канадския новинарски канал CTV News, представен от dir.bg.

" Предупредих ви през 1984 година и вие не ме послушахте ", добавя режисьорът.

Камерън твърди, че е значимо да се реши кой създава технологията и дали го прави за облага - " от лакомия " или за защита - " от параноя ".

" Мисля, че влизането на AI във военното дело е най-голямата заплаха ", споделя режисьорът на " Терминатор ".

" Ще влезем в еквивалент на конкуренция с нуклеарно оръжие с AI. Мисълта ни ще е, че в случай че ние не го изградим, то другите момчета сигурно ще го изградят. Това ще ескалира ".

" Можете да си визиите AI в театъра на бойните дейности. Скоростта, с която логаритъмът може да работи е доста по-бърза. Хората към този момент няма да могат да се намесят, и ще изгубим качествата си за понижаване на напрежението. "

" Днес всички се опасяват от това до къде ще стигне AI. И в този филм, в " Терминатор ", ние приказваме за това, че машините стартират да осъзнават себе си и да поемат надзор над планетата. Когато лентата се появи съвсем никой не бе чувал за изкуствения разсъдък. Прогнозите на кино лентата обаче започнаха да се трансформират в действителност ", съобщи при започване на годината Арнолд Шварценегер.

Междувременно Джеймс Камерън декларира, че не счита AI за опасност за създателите. Според него генерираните от изкуствен интелект сюжети са " салата от думи ". " Нека изчакаме 20 години и в случай че изкуствен интелект завоюва Оскар за най-хубав сюжет, мисля, че би трябвало да го приемем съществено ", дава отговор той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР