Режисьорът Бойко Богданов, който беше върнат в битката за директор

...
Режисьорът Бойко Богданов, който беше върнат в битката за директор
Коментари Харесай

След шоуто на културното министерство: Режисьорът Бойко Богданов иска извинение от Атанас Атанасов

Режисьорът Бойко Богданов, който беше върнат в борбата за шеф на Народния спектакъл " Иван Вазов ", желае опрощение от министър Атанас Атанасов.

Както е известно, той не бе позволени до състезанието, поради неналичието на 5 година професионален стаж.

" Абсурдният проблем с отстраняването ми от състезанието за шеф на Народния спектакъл е поради " неудостоверен " от служителите в МК мой " най-малък професионален опит в региона на културата - 5 години (след 35-годишния ми режисьорски стаж, измежду който 9 година директорски). Причина за напъните ми да дам публичност не е обидата и... особата ми, е крещящата непросветеност и неплатежоспособност на институционално държание на МК ", разяснява във фейсбука си Богданов.
свързани новини10085на 08.01.2022
Самият режисьор не приема връщането си в състезанието, тъй като счита, че не си е тръгвал от него.

" Трима разнообразни министри са ми разписвали документите като шеф на спектакъл в продължение на 9 години – Емма Москова, Божидар Абрашев и Стефан Данаилов – и би трябвало да си цялостен глупак, с цел да не можеш да спретнеш едни най-обикновени документи за конкурс ", сподели Бойко Богданов пред Площад Славейков.

Уточнява, че в уеб страницата на министерството е използвана думата " опит ", а не " стаж " и пита риторично дали може да се потвърди трудовия стаж на Моцарт или Яворов. Той задава въпрос към служителите, изготвяли документите, дали вървят на спектакъл: " Защото в спектакъл " София " към този момент 14-и сезон се играе моят " Ревизор ", в " 199 " към този момент 9 сезона се играят моите " Вересии " с Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев. В Народния спектакъл се игра 9 години – не 5, които ми били липсвали – моят театър " Сако от велур ". Тези хора толкоз ли ненавиждат театъра, че не са забелязали тези заглавия ".

Заради неуместния проблем Бойко Богданов желае опрощение от министъра на културата. " Съчувствам на този човек, нямам доверие, че има зла предумисъл, мисля, че става дума за чудовищно незнание, което би трябвало да бъде изтръгнато. Ще упорствам пред министъра да получа опрощение за обидата, която ми беше нанесена – тъй като 35 години съм дал на равнищата на българската просвета, и ще упорствам хората, позволили това оскърбление към мен, да получат наказване ", сподели още режисьорът.

За датата и часа на провеждането на състезанието претендентите ще бъдат известени в допълнение, като най-вероятно това ще стане при започване на февруари.

Освен настоящия шеф на Народния Мариус Донкин против Бойко Богданов се изправят артистът от същата натрупа Сава Драгунчев и шефът на плевенския спектакъл Васил Василев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР