Режимът в Пхенян не дава признаци, че желае да участва

...
Режимът в Пхенян не дава признаци, че желае да участва
Коментари Харесай

Пхенян не дава признаци, че иска преговори, обяви Вашингтон

Режимът в Пхенян не дава признаци, че желае да взе участие в договаряния с Вашингтон, каквато опция позволи тази седмица държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън с уточнението, че това би трябвало да стане " в подобаващия миг ".

Това стана ясно от думите на говорителката на Държавния департамент Хедър Науерт, която съобщи, че първо би трябвало да има " интервал на мира ", в който Пхенян прекратява своите нуклеарни и ракетни тествания преди да стартират каквито и да било договаряния.

Допреди това Тилърсън споделяше, че " изискване за тези договаряния е, че няма бъдеще за една Северна Корея с нуклеарни оръжия ", съобщи Франс прес.

" Държавният секретар не вкарва нова политика. Политиката не се е трансформирала ", съобщи Науерт в отговор на въпрос за тази смяна в позицията.

На въпрос дали безядрена КНДР остава авансово изискване за договаряния със Съединени американски щати Науерт отговори, че " безядрен Корейски полуостров остава задачата на политиката ни ", оповестява Ройтерс в четвъртък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР