Режимът в арестите в момента е адекватен на този на

...
Режимът в арестите в момента е адекватен на този на
Коментари Харесай

След снимките от килията на Иванчева: експерт с коментар за условията в арестите

Режимът в арестите сега е съответен на този на доживотно наказания. Това съобщи Димитър Бонгалов, шеф на Дирекция „ Национален предпазен механизъм и съществени права и свободи на индивида ” при Омбудсмана  пред.

„ Законът за осъществяване на наказванията е планувано, че би трябвало да има комисия за изискванията в пандиза. За страдание, това не се съблюдава и нормално ръководителят на пандиза дава заданието. Но режимът в арестите сега е съответен на този на доживотно наказания. Ако сте наказан на непоколебим режим, сте в коридорно заключване денем и в спалните пространства през нощта. На специфичния режим на доживотния затвор е заключен през целия ден независимо в спално помещение и има един час излизане на открито навън. Този режим е съответен на този в арестите сега ”, сподели той.

Бонгалов е бил на ревизия в килията на Десислава Иванчева поради недоволство от нейна страна за теч на фекални води над леглата на жителите на килията. Реагирано е бързо, само че се оказало, че ремонтът е фалшив, което постанова повторна инспекция. Установено е, че течът не е отхвърлен. Проблемите, свързани с неналичието на преградна стена на санитарния възел, съществуването на повече легла в сравнение с е потенциалът и мухълът по стените били остарели констатации. Въпреки напъните ни, те не са отстранени, означи Бонгалов.
Снимките от килията на Иванчева и Петрова са направени през тази седмица. Бонгалов се съгласи, че изискванията могат да се нарекат унизителни: ”Заради дневната светлина, поради мухъла и поради преградната стена – да, това са унизителни условия към арестуваните лица ”.-->

Той изясни, че преградата на санитарния възел би трябвало да бъде до тавана, с цел да няма образна връзка сред този, който го употребява и останалите жители на помещението.

На 4 декември правосъдният министър Цецка Цачева привиква заседание с управлението на Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ” и омбудсмана Мая Манолова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР