Режимът на влизане на чешки туристи у нас 22 дни

...
Режимът на влизане на чешки туристи у нас 22 дни
Коментари Харесай

Очакваме 200 000 чешки туристи у нас през летния сезон

Режимът на влизане на чешки туристи у нас 22 дни след първа доза от сложена ваксина беше разискван на взаимна среща на равнище министри през днешния ден, на която страната ни е хазаин.

Експертна комисия ще заседава по тематиката, а външният министър на Чехия Якуб Кулханек изрази вярата си за позитивен отговор в идващите няколко дни. Ако такова решение бъде взето у нас, то ще важи реципрочно и за българските туристи, пътуващи за Чехия.

Служебният министър на туризма Стела Балтова акцентира, че чакаме 200 000 чешки туристи у нас през летния сезон.

Българският външен министър Светлан Стоев също удостовери, че се чака положително решение от страна на България по този въпрос.

На срещата беше дискутиран и абсурдът с детонацията във Върбетице и тези у нас. Обсъдено е тясно съдействие сред службите на двете страни, а проверяващите им органи са в непрекъснат контакт по сред си.

Стоев съобщи, че Чехия и България са изразили взаимна взаимност и неодобрение от реакцията на съветската страна.

По отношение за провеждането на парламентарните избори на 11 юли, чешкият външен министър съобщи, че ще даде позволение за разкриване на поисканите от България шест изборни секции на територията на Чехия.
Българската страна изрази откровена признателност за това решение и изясни за законодателните спънки в някои обитаеми места отвън посолството в Прага, които се надява да бъдат позволени.

Темата за Западните Балкани и българската позиция във връзка с Република Северна Македония също беше прегледана. От българската дипломация увериха, че ще се стремят да върнат процеса на диалози в границите на Европейски Съюз и вършат всичко допустимо да се рестартира разговора. От там обясниха обаче, че районен съд Македония не е в позицията да взима отношение по преговорната рамка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР