Режимът на Владимир Путин може да бъде отслабен и свален

...
Режимът на Владимир Путин може да бъде отслабен и свален
Коментари Харесай

Руски дисиденти: Западът може да свали Путин чрез разцепление на елита

Режимът на Владимир Путин може да бъде отслабен и свален посредством разединение на съветския хайлайф извън.

Такова мнение показаха пред Клуб Z съветските дисиденти Дмитрий Гудков и Лев Пономарьов. Двамата участваха в най-голямата до момента конференция на съветската съпротива. Тя се организира в Европейския парламент в Брюксел.

Двамата обаче показаха разнообразни способи за постигането на задачата.

Западът би трябвало да разгласи за военнопрестъпници тези съветски представители, с които повече няма желание нито да договаря, нито въобще да контактува, счита Дмитрий Гудков.

„ Това са тези хора, които директно участваха в организирането, финансирането и подготовката на войната в Украйна. Те са десетки и рано или късно би трябвало да бъдат съдени “, сподели опозиционерът, който прекарва част от времето си в България и чиито родители имат апартамент в курорта Златни пясъци.
 Дмитрий Гудков. Снимка Клуб Z
Към останалите – такива, които не са взели участие директно във войната, би трябвало да се подходи както в тази ситуация със Слободан Милошевич. На тях би трябвало да бъде дадена опция да преминат на другата страна, в случай че издадат или предадат военнопрестъпниците, добави Гудков.

„ Грубо казано, Европа би трябвало да покаже, че при положение на премахване на Путин е подготвена да беседва с избрани хора, в случай че те изпълнят избрани условия – да изтеглят войските, да спрат войната, да освободят всички окупирани територии, да изплатят компенсации, да стартират промени “, счита дисидентът.

Гудков е безапелационен, че има две групи хора. Едната са нарушители, вземали решенията. А другата – такива, които или са мълчали, или по малко са говорили срещу войната. Към тази група спадат предприемачи и представители на районните елити. Дмитрий Гудков посочи, че познава значително такива хора.

И при такива ограничения съгласно него може да се стигне до дворцов прелом. Защото той към този момент не вижда различен вероятен сюжет за промяна на Путин.

Лев Пономарьов пък е създал проект, съгласно който Западът да принуди Русия към народна власт. Това би станало с сгъстяване на глобите, което да докара до разединение на елита.

„ Трябва да има по-строги лични наказания и те да засягат държавни представители над несъмнено равнище. На тях не би трябвало да бъдат издавани визи. А издадените до момента визи би трябвало да бъдат анулирани. Мерките би трябвало да важат и за членовете на фамилиите. Не може брачната половинка на някой глобен зам.-министър на защитата да върви да почива в Куршевел “, обоснова се Пономарьов.

Той живее във Франция и е измежду дисидентите ветерани. Работил е още преди време с учен Андрей Сахаров. Бил е и непосредствен сподвижник с убития през 2015 година опозиционер Борис Немцов.
 Лев Пономарьов. Снимка Клуб Z
Според Пономарьов би трябвало да бъдат наложени наказания против всички съветски съдии, депутати от двете камари на Народното събрание, министри, заместник-министри, а също по този начин и против всички военни командири.

Лев Пономарьов предал проекта си на литовския еврподепутат Андрюс Кубилюс от Европейската национална партия (ЕНП) – един от уредниците на конференцията на съветската съпротива.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР