Режимът на Владимир Путин е изграден върху война и може

...
Режимът на Владимир Путин е изграден върху война и може
Коментари Харесай

"Путин е въплъщение на войната". Зеленски в Давос призова за даване на оръжие на Украйна, за да се сложи край на агресивния режим

Режимът на Владимир Путин е построен върху война и може да бъде надвит единствено като се постави завършек на поредицата от войни, които той отприщва една след друга. И за това е належащо да се предотврати замразяването на спора в Украйна,  съобщи  президентът Володимир Зеленски на Световния стопански конгрес (СИФ) в Давос.
 
" Путин е олицетворение на войната ", сподели Зеленски, откакто създателят на СИФ Клаус Шваб му благодари, както и на всеки украинец, за решимостта, с която се опълчват на съветската експанзия. Войната в Украйна стартира през 2014 година, само че още преди този момент Путин се намеси в спора в Сирия, поддържа военните режими в Африка, сподели Зеленски: " Един човек размени 13 години мир с болежка, болежка, болежка и рецесия за целия свят ".
 
(Войната съпътства Путин, откогато доближи върха на властта: той стана президент като се възползва от античеченската вълна, започвайки втора военна акция в републиката, а преди Сирия и Крим водеше газови войни със страните от Оперативно-наблюдателно дело и същинска война с Грузия през 2008 г.)
 
Путин няма да се промени, светът би трябвало да се промени, сподели Зеленски: 
" Да се промени, тъй че лудостта в главата на този човек – и в съзнанието на който и да е агресор – да не вземе връх. Неговият отговор на въпроса за продължителността на войната постоянно е война. Неговият отговор на апелите за мир са от ден на ден оръжейни доставки от Северна Корея и Иран ", добави той. 
 
Президентът на Украйна прикани да не се повтарят грешките, позволени преди войната и в началния й стадий. Според него концепцията " няма потребност от ескалация " е предизвикала доста вреди, защото е попречила други страни по света да заемат твърда позиция против Русия, в това число преди експанзията, и бързо да дават на Украйна нужните типове оръжия, след започването на експанзията ".
 
Това се показва и в преди малко оповестена книга на основния интернационален сътрудник на The Wall Street Journal Ярослав Трофимов, който отразява спора в Украйна от самото му начало. Поради боязън от ескалация и нуклеарен спор Съединени американски щати неведнъж са се колебали да доставят оръжия, които биха могли коренно да извърнат хода на войната, написа той, базирайки се на украински и американски чиновници, военни и разследващи чиновници. 
 
Невъзможно е да се повтори тази неточност и тази, която беше направена след 2014 година: тази година не би трябвало да бъде годината на заледяване на спора, тъй като следователно спорът ще пламне още по-силно, сподели Зеленски. В последна сметка тъкмо това се случи в Донбас след появяването на сепаратистките републики преди десетилетие, макар авторитетните гаранти на мирния развой, немския канцлер и френския президент. Путин е див звяр, който не се задоволява със замразени храни (...) Режими като неговия съществуват, до момента в който водят войни. И ние, всички ние от свободния свят можем да съществуваме, стига да можем да се пазиме ", сподели Зеленски.
 
" Необходимо е да се пази тъкмо в този момент, настоя той, и за това е належащо да се дават на Украйна ракети с огромен обхват, модерни системи за противовъздушна защита и съоръжение, което би й разрешило да " обезпечи въздушно предимство по същия метод, по който осигурихме предимство в Черно море ", акцентира Володимир Зеленски. 
 
Плановете на Путин отвън Украйна и моментът на тяхното осъществяване стават все по-очевидни, сподели президентът на Украйна. Едва оня ден стана известно, че немските военни обмислят опцията за съветско нахлуване по източния фланг на НАТО през лятото на 2025 година Такъв сюжет се съдържа в конфиденциален отчет на немското министерство на защитата, за който заяви вестник " Билд ". " Коя европейска страна има войска, подготвена за война, като нашата ", риторично попита украинският президент. 
 
Зеленски се обърна към аудиторията, като даде ясно да се разбере, че други страни би трябвало да поддържат Украйна в този момент, в случай че не желаят да се изправят против съветската експанзия в бъдеще. " Кой от тях е подготвен да изпрати свои мъже и дами да пазят друга страна? Няма ли да е по-добре да го спрем и да сложим завършек на военната му тактика в този момент, когато нашите мъже и дами към този момент го вършат? ", акцентира той. 
 
" Необходимо е също по този начин да се предотврати навлизането на западни технологии и съставни елементи в съветското оръжие, което продължава и до през днешния ден, и коренно да се затегнат глобите. Путин, неговите олигарси, другари и сътрудници схващат езика на парите, а загубата на приходи може да ги направи по-сговорчиви при прекратяването на войната ", сподели Зеленски. 
 
Путин би трябвало да съжалява за стореното, съобщи Зеленски и добави: " Трябва да сме сигурни, че той ще загуби, би трябвало да опровергаем схващането, че световното единение е по-слабо от омразата на един човек ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР