Рехав протест от 100-120 души срещу вдигането на капитала в

...
Рехав протест от 100-120 души срещу вдигането на капитала в
Коментари Харесай

120 души те бяха на брой – срещу общинския строй

Рехав митинг от 100-120 души против повдигането на капитала в „ Пълдин Туринвест “, поради което съветският консул в Пловдив Георги Гергов ще придобие надзорен пакет от 79% от акциите на Международния панаир се организира на пл. Стефан Стамболов пред общината.

Оказа се, че за спонтанния митинг не е подадено уведомително писмо в администрацията и полицията в началото не разреши прилагане на микрофон и домашна тонколона.

Впоследствие органите на реда омекнаха и адв. Тони Стойчева опита да вдигне градуса на пристигналите с апел да се подпишат в стартирала подписка с искане за привикване на изключителна сесия на Общинския съвет, която да преразгледа гласуването от тази седмица. Както съобщихме, при него с гласовете на ГЕРБ, Автентична лява Българска социалистическа партия на Гергов, двама съветници от Земеделски съюз Ал. Стамболийски, Костадин Гаров от НФСБ и Али Байрам от Движение за права и свободи локалният парламент реши да одобри така наречен варненски акции, с които да се вдигне капитала.

Въпросните акции са джиросани от страната по време на кабинета на Бойко Борисов на община Варна с концепция тя да ги размени против така наречен дупка в центъра на морската столица, която пък е закупена преди време от Гергов.

Той обаче не може да строи в дупката заради археология.

На митинга се завъртяха общо 4 общински съветника – двама от Кауза Пловдив, един от Демократична България и един от Вътрешна македонска революционна организация.

Куриозното е, че апела за митинга, който се разпространяваше най-вече от съветници на Демократична България, е без уредник и без пуснато съобщение за дата, час и място на проявата.

Това накара персонално шефът на Охранителна полиция комисар Костадин Костов да снеме самоличността на ораторката Тони Стойчева, която му сподели, че няма общо с организацията, а я е схванала от обществените мрежи и медиите.
http://plovdiv-online.com/media/toni1.mp4
Така митинг не се прави, драги дами и господа от Демократична България!

Казвам го за вас, тъй като през днешния ден четохте декларация в Народното събрание против фактически скандалното гласоподаване на пловдивккия Общински съвет, само че се изпокрихте и оставихте 120 души да идат мърцина в студа.

Стойчева – след първичните думи за какво не би трябвало да се стига до увеличение на капитала в Международен панаир Пловдив, го обърна на политика, в която чисти се оказаха единствено Демократична България и един самостоятелен консултант.

На абордаж бяха взети Гергов, дядо Николай и кмета Здравко Димитров. Покрай тях – и всички кметове на ГЕРБ, както и предшествениците им Славчо Атанасов и Иван Чомаков.
http://plovdiv-online.com/media/razpit2.mp4
Според Стойчева, общинските съветници от ден на ден се тормозили, когато пловдивчани влизат на сесия. Тя прикани хората за интензивност и цивилен напън и за панаира, и за 80-е декара на Гребната база, и за пробива под Водната палата.

Последният, въпреки и към този момент дефинитивно спрян, по думите й щял, в случай че се стартира, парите от 9 млн. лв. да стигнат единствено за источната му част. За западната изобщо финансиране нямало, което е повече от възмутително, защото – в случай че не бил спрян, щял да остави на практика блокирано за години напред кръстовището на Водната палата.

Стойчева разгласи още, че би трябвало да не се позволява никакво преговаряне с частните притежатели на 81 дка на Гребната, тъй като задачата, по думите й, била да се извадят пред хората някакви колосални милиони, които общината не може да заплати и по тази причина ще подари апетитни терени в центъра като подмяна.

Така работи тази община от времето на Иван Чомаков, през Славчо Атанасов, Иван Тотев, само че при Здравко Димитров застоят и кражбите са в пик, сподели Тони Стойчева.

Според нея договорката за панаира е направена сред Бойко Борисов и Георги Гергов и по тази причина на самата сесия съветниците от ГЕРБ нямали причини, мълчали и дали своят вот под строй.

Комисар Костадин Костов се опита да изясни на множеството, че законът би трябвало да се съблюдава и при всяка гражданска самодейност да се подава авансово уводомително писмо до администрацията. Тя не може да откаже проявата, само че следва да е известена.
http://plovdiv-online.com/media/vid3.mp4
Вместо коментар

Абе знам си аз, че множеството политици от Демократична България са мишки (а и от всички други обединения прочее, само че в тази ситуация те) – да оставят една жена да се оправя сама с самодейностите им. Не бива по този начин, драги дами и господа, въпреки всичко сте на заплата в интерес на жителите или най-малко на гласоподавателите си, а лицата ви, да не кажа противоположното на разположение – с имунитет. Лесно се четат заявления, мъчно се излиза на улицата. И след това се чудите за какво сте все към 7%.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР