Регулацията на пазара на лекарства не позволява търговията с медикаменти

...
Регулацията на пазара на лекарства не позволява търговията с медикаменти
Коментари Харесай

Търговци: Регулацията на пазара не позволява да се търговията с медикаменти приобщи към Достъпно за вас

Регулацията на пазара на медикаменти не разрешава търговията с лекарства да се приобщи към " Достъпно за вас ". Това разясниха търговци по отношение на желанието на Министерството на стопанската система да обмисли разширението на акцията към нехранителните артикули, в това число лекарствени артикули, съобщи БНР.

 Подобни диалози на сектора с властта до момента не са водени.

Множеството регулации, изключително при отпущането на медикаменти с предписания, слагат търговията с лекарства на специфичен режим, което изключва приобщаването им към сходни начинания като при останалите артикули, изясни пред БНР Венцислав Маринов от Асоциацията на търговците на едро с медикаменти

" По отношение на медикаментите с рецепта това е невероятно. Всякаква връзка на цени там е законово неразрешена. Там по-скоро страната прави напълно друго - през самата регулация на цените и те към този момент са най-евтините в Европа като цяло ", сподели той.

За останалите артикули в аптеките биха могли да се водят диалози и да се търси работещ механизъм, разяснява още Венцислав Маринов: " Чисто информационно считам, че носи преимущество ".


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР