Регулаторните органи в САЩ са поискали от съдия да попречи

...
Регулаторните органи в САЩ са поискали от съдия да попречи
Коментари Харесай

САЩ се опитват да попречат на сделката за придобиване на Activision от Microsoft

Регулаторните органи в Съединени американски щати са поискали от арбитър да попречи на Microsoft да приключи покупката на компанията за видеоигри Activision Blizzard на стойност 69 милиарда $ (56 милиарда паунда). Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (ФТК) разгласи, че договорката, която ще бъде най-крупната в историята на промишлеността за видеоигри, може „ доста да ограничи конкуренцията “ в бранша.

Този ход беше подхванат, откакто Обединеното кралство също се опита да осуети договорката заради опасения , че тя ще навреди на конкуренцията , само че в последна сметка Европейски Съюз я утвърди . Планирано е правосъдният развой в Съединени американски щати да стартира през август .

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати се аргументира в правосъдното си заявление с претекста, че предварителната възбрана е нужна , с цел да се предотвратят краткотрайни вреди, до момента в който регулаторът дефинира дали предлагането за придобиване нарушава антитръстовото законодателство на Съединени американски щати.

Предложението от страна на Microsoft за придобиване на Activision породи несъгласия и разделяне измежду международните регулаторни органи . За да се реализира договорката обаче страните се нуждаят от утвърждението на регулаторните органи в Обединеното кралство , Европейски Съюз и Съединени американски щати .

Европейската комисия утвърди договорката, като разгласи, че предлагането на Microsoft за 10-годишни безвъзмездни лицензионни контракти, които дават обещание на европейските консуматори и на услугите за стрийминг на игри в облака достъп до игрите за лични компютри и конзоли на Activision, значи, че на пазара ще има лоялна конкуренция. Британският орган за защита на конкуренцията и пазарите изрази противоречие през април, като акцентира, че се притеснява, че смяната ще докара до понижаване на нововъведенията и до по-малък избор за геймърите. В отговор на това двете компании Microsoft и Activision изрекоха неодобрение от решението и обявиха, че ще го апелират .

Президентът на Microsoft Брад Смит показа, че това е „ най-мрачният ден “ на компанията за всичките четири десетилетия активност в страната. Коментирайки изказването на Федералната комерсиална комисия, той съобщи, че Microsoft приветства опцията да показа своя случай във федералния съд с вярата да убеди американските регулаторни органи да разрешат завършването на договорката.

„ Вярваме, че ускоряването на правосъдния развой в Съединени американски щати в последна сметка ще докара до по-голям избор и конкуренция на пазара “, добави Смит.

Уилям Ковачич , някогашен ръководител на Федералната комерсиална комисия, разкри, че комисията е изразила опасения , че Microsoft и Activision могат да сключат договорката си макар съпротивата на Обединеното кралство, и по тази причина е поискала от арбитър да я спре.

„ Решението на Европейски Съюз да одобри съглашение беше малко изненадващо, “, сподели още Ковачич в ефира на предаването „ Wake up to Money “, като добави, че към момента има късмет договорката да бъде финализирана, само че „ шансът е понижен “.

Покупката на Activision , която държи правата върху играта Candy Crush, се счита за значима за колоса Microsoft , който се пробва да навакса изоставането си от главния си съперник Sony. Въпреки това този опит за инвестиция от страна на Microsoft може да се преглежда като конкуренция , в която е заложено бъдещето на видеоигрите , като сега компанията залага доста на своята услуга Xbox Game Pass, която е разказана като „ Netflix на игрите “. Microsoft има вяра, че бъдещето е в абонаментите на играчите за виртуални библиотеки и стрийминг на игри посредством „ облачни услуги “, а не в еднократните покупки, което е главният метод за достъп до игри сега.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР