Регулаторите са по-важни от съществуването на правителството. Това заяви заместник-председателят

...
Регулаторите са по-важни от съществуването на правителството. Това заяви заместник-председателят
Коментари Харесай

Владислав Панев: Регулаторите са по-важни от живота на кабинета

Регулаторите са по-важни от съществуването на държавното управление. Това съобщи заместник-председателят на ПП-ДБ Владислав Панев пред БТВ.

По думите му, в случай че държавното управление може да съществува няколко седмици, когато се избере началник на регулатор, неговият мандат е 6 години.

" Възможно е да стигнем до ротация в ръководството, само че зависи от волята на всички сътрудници, че държавното управление е в положение да прави промени оттатък наложителните ", посочи Панев.

Той счита още, че бюджетът елементарно ще бъде вкаран в недостиг от 3%, който да срещне поддръжката на политическите партии в Народното събрание.

Десният полиитк е на мнение, че ГЕРБ-СДС би трябвало да изтеглят Иванка Динева за шеф на НЗОК, като през днешния ден няма да бъде определен ръководител на Касата. ПП-ДБ имат съществени запаси към претендента на ГЕРБ за НЗОК.

Владислав Панев означи, че няма заричане ръководителят на парламентарната група ПП-ДБ Андрей Гюров да стане подуправител на Българска народна банка, само че е евентуално да поддържат кандидатурата на ГЕРБ-СДС Димитър Радев за още един мандат отпред на Българска народна банка.

Относно констатацията на службите, че войната може да се придвижи отвън границите на Украйна, Панев съобщи, че Русия има вкус освен към Украйна, само че и към Молдова и страните от сивата зона - Грузия. 

За решението на Народното събрание да продаде реакторите на АЕЦ " Белене " на Украйна, Панев го намира за уместно, тъй като България няма потребност от тях.

" Проектът АЕЦ " Белене " даже не трябваше да стартира. Енергийни проблеми в България няма, цените се върнаха на прилични равнища. Даже има остатъци на електрическа енергия сега ", разяснява депутатът.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР