Регулаторите призовават Credit Suisse Group да сключи сделка с швейцарския

...
Регулаторите призовават Credit Suisse Group да сключи сделка с швейцарския
Коментари Харесай

Регулаторите призовават Credit Suisse да сключи сделка с UBS

Регулаторите приканват Credit Suisse Group да подписа договорка с швейцарския си съперник UBS, откакто изпадналата в рецесия банка стартира значим за бъдещето ѝ уикенд, до момента в който някои съперници станаха внимателни в връзките си с нея, предава Ройтерс.
Прочетете още
Главният финансов шеф на Credit Suisse Диксит Джоши и неговите екипи през днешния ден и на следващия ден ще проведат срещи, на които ще се направи оценка на стратегическите сюжети за банката, оповестиха в петък източници на осведомителната организация, осведомени с въпроса.

167-годишната банка е най-голямото име, вплетено в пазарните драми, отприщени от колапса на американските кредитори Silicon Valley Bank и Signature Bank през последната седмица. Случващото се принуди Credit Suisse да употребява 54 милиарда $ финансиране от централната банка.

След бурни съмнения на цената на акциите на банката банката тази седмица, Credit Suisse загуби една четвърт от пазарната си стойност до петък вечерта.

За да преодолеят рецесията, швейцарските регулатори предизвикват UBS и Credit Suisse да се слеят, само че нито една от двете не желае да го направи, споделя източник. По думите му регулаторите нямат властта да наложат сливането.

Източник на Bloomberg обаче твърди, че UBS желае от швейцарското държавно управление да обезпечи защитен механизъм за покриване на бъдещи опасности, в случай че придобие Credit Suisse. И двете банки са отказали да разясняват. Швейцарското финансово министерство също не поискало, допълвайки, че държавното управление „ не разяснява клюки “.

Очаква се бордовете на UBS и Credit Suisse да се срещнат настрана през уикенда, писа Financial Times.

Същевременно американският капиталов колос BlackRock отхвърли обособена информация във FT, че взе участие в конкурентна оферта за цялата или елементи от швейцарската банка.

Credit Suisse отхвърля да разяснява всяка евентуална договорка. UBS също не е поискала да разяснява въпроса.

Настроенията в Швейцария, от дълго време считана за знак на банковата непоклатимост, не са толкоз положителни, до момента в който шефовете се борят за бъдещето на най-големите кредитори в страната.

„ Банки в непрекъснат стрес “, гласи заглавие на първа страница на вестник Neue Zuercher Zeitung. 

Както американските, по този начин и европейските банкови ръководители и регулатори започнаха изключителни ограничения за подсилване на промишлеността, с цел да се опитат да възстановят доверието към финансовата система. Администрацията на Байдън предприе ограничения за отбрана на потребителските депозити, до момента в който Швейцарската централна банка отпусна милиарди на Credit Suisse, с цел да стабилизира нестабилния си баланс.

UBS е под напън от швейцарските управляващи да извърши усвояване на своя локален съперник, с цел да овладее рецесията, разясняват близки до компанията. Планът може да планува швейцарското държавно управление да предложи гаранция против обвързваните опасности, до момента в който швейцарският бизнес на Credit Suisse може да бъде обособен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР