Регулаторите и съдебната система са най-важните въпроси, които интересуват и

...
Регулаторите и съдебната система са най-важните въпроси, които интересуват и
Коментари Харесай

Политолог: Двете страни на преговорите се борят за властови позиции

Регулаторите и правосъдната система са най-важните въпроси, които интересуват и двете страни. Това разяснява политологът Калоян Методиев във връзка с договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които предстоят довечера. На диалозите двете страни би трябвало да изяснят ще има ли ротация, или отиваме към предварителни избори.

„ Целите, в случай че обхванем едни договаряния като цяло, са оптимално взимане на позиции във властта. В съответните договаряния, това, което чуваме във връзка с показаните документи – меморандумът и съглашението от ГЕРБ, най-важният въпрос, който интересува и двете страни, са регулаторите и правосъдната система. Здравеопазването не ги интересува, образованието, тематиката „ Сигурност ”, която към този момент явно избива на повърхността в страната, правосъдната промяна и изчистване на правосъдната система също отидоха  някъде обратно. ”, съобщи Методиев. „ В общите линии въз основата на това договаряне ще върви и разпределението на останалите неща в обединението ”, счита той. По думите му и двете страни се борят за властови позиции.

Запитан дали позволява ръководещо болшинство в друга настройка в границите на този парламент, Методиев съобщи в ефира на Нова Нюз, че позволява всичко. „ Тръгна роенето на самостоятелни депутати. При първия мандат на Борисов самостоятелните депутати бяха станали 35 ”, напомни Методиев. 

Ако има избори 2 в 1 ще бъде ли стартиран политическият план „ 3 март “?  „ Проект на президента няма да има той няма да напусне президенството, тъй като се опасява, че без имунитет може да му бъде потърсена отговорност и за служебните ръководства и за хората, които преследва по време на тях и за всички безобразия, които се направиха “, е мнението на политолога.И добави: " Това го има и в интернационалните отчети с изборите, с назначенията на хора, с корупцията, която се развихри с продажбата на парцели към служебния кабинет и така нататък "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР