Регулаторът на лекарствата на Европейският съюз обяви, че следи изкъсо

...
Регулаторът на лекарствата на Европейският съюз обяви, че следи изкъсо
Коментари Харесай

За ЕМА е твърде рано да се каже дали новият COVID-19 вариант се нуждае от нова ваксина

Регулаторът на медикаментите на Европейският съюз разгласи, че следи изкъсо новия COVID-19 вид B.1.1.529, само че е " прибързано " да се каже дали ще са нужни обновени ваксини за битка с него, съобщи " Франс прес ".

" Европейската организация по медикаментите (EMA) счита, че сега е прибързано да планува нуждата от приспособена ваксина с друг състав, с цел да се оправи с този нововъзникващ вид ", се споделя в изказване на ЕМА пред Агенция Франс Прес.

Припомняме, че международните управляващи реагираха с паника на новия вид на ковид, открит в Южна Африка. Държави в Европейски Съюз, Англия, както и доста азиатски страни, затегнаха граничния надзор, до момента в който учените се пробват да разберат дали разновидностите на варианта са устойчиви на имунизациите. Световната здравна организация (СЗО) обаче предизвести да не се подхващат прибързани ограничения.

Седмици ще бъдат нужни на учените да схванат въздействието на новия вид на ковид. Усилията са ориентирани към това да се разбере какви са разновидностите и по какъв начин ще се отразят на заразността на вируса, заяви говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер.

Той подчерта, че страните би трябвало да продължат да употребяват метод, учреден на оценка на риска и научната информация при определянето на ограниченията за пътуванията и да не бързат с налагането на ограничавания поради новия вид на ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР