Регулаторът на лекарствата на Европейския съюз (EMA) обяви днес, че

...
Регулаторът на лекарствата на Европейския съюз (EMA) обяви днес, че
Коментари Харесай

EMA: Covid ваксината на J&J е свързана с още едно рядко състояние на кръвосъсирване

Регулаторът на медикаментите на Европейския съюз (EMA) разгласи през днешния ден, че има допустима връзка сред редки случаи на тромбози в дълбоките вени и препарата против Covid-19 на JohnsonJohnson, съобщи БНР.

Според известие на регулатора през първите четири седмици от приемането на ваксината  могат да се появят несъразмерни синини, изключително при хора с анамнеза за болестта и ниски кръвни тромбоцити. Междувременно, за дълбоковенозните кръвни съсиреци ЕМА заключи, че признаците се развиват рядко, само че са риск за тези с нараснали рискови фактори за формиране на кръвни съсиреци.
 ЕМА утвърди имунизацията Pfizer да се употребява за деца ЕМА утвърди имунизацията Pfizer да се употребява за деца
Европейската организация по медикаментите (ЕМА) поддържа потреблението на имунизацията против COVID-19 на Pfizer за деца на 12-годишна възраст, съ...

С оглед на това EMA предлага това да бъде посочено като непряк резултат от имунизацията.

ЕМА също по този начин предложи " имунната тромбоцитопения " (ITP), кръвотечение, породено от тяло, което неправилно нападна тромбоцитите, да бъде добавено като нежелана реакция с незнайна периодичност към информацията както за Covid имунизацията на J&J, по този начин и за имунизацията на AstraZeneca.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР