Регистрираните вчера нови 50 нови случая на коронавирус в Гърция,

...
Регистрираните вчера нови 50 нови случая на коронавирус в Гърция,
Коментари Харесай

Увеличаването на случаите на коронавирус буди безпокойство в Гърция

Регистрираните през вчерашния ден нови 50 нови случая на ковид в Гърция, 27 от които импортирани от чужбина, будят безпокойствие, написа ежедневникът "Катимерини ".

Очаква се през идващите дни да бъде задействана специфична стратегия за следене на случаите, както и за определяне на нарушителите на ограниченията за сигурност. Източник на безпокойствие е и обстановката в останалите балкански страни. Очаква се през днешния ден при премиера Кириакос Мицотакис да бъде извършена среща за оценка на данните, като от държавното управление показват, че опцията за налагане на по-строги ограничения е отворена.

Опозиционното издание "Ефимерида звук синдактон " излиза на първа страница със заглавие "Няма да желаеме позволение от никого " и оповестява за снощните демонстрации против държавния законопроект (приет по-късно), който цели да ограничи демонстрациите, които блокират превоза и икономическата активност. Вестникът упреква полицията за конфликтите, избухнали на митингите, и разяснява, че органите на реда са "приложили законопроекта, преди да го гласоподават ".

"Страх ги е от народа ", написа и изданието на опозиционната СИРИЗА "Авги ". Според вестника хиляди са се събрали на мирна проява, която е била атакувана от полицията, която е инсценирала провокация.

Консервативният вестник "Естия " написа, че случаите нощес са били провокирани от към 1000 души, които са се отделили от шествието на площад "Синтагма " и са хвърляли коктейли Молотов против полицията.

"Катимерини " написа, че гласуването на законопроекта за демонстрациите през вчерашния ден от Народното събрание е провокирало рецесия в лявоцентристкото Движение за смяна, правоприемник на ПАСОК, който е част от него. Въпреки партийното решение за поддръжка на законопроекта, някогашният министър председател Йоргос Папандреу и депутатът Харис Кастанидис са се въздържали, заради което през днешния ден е свикано съвещание на управителния орган на придвижването, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР