Регистрираните потребители в онлайн платформата за резервации за бюти услуги

...
Регистрираните потребители в онлайн платформата за резервации за бюти услуги
Коментари Харесай

Ето колко са похарчили българите тази година за разкрасителни процедури

Регистрираните консуматори в онлайн платформата за резервации за бюти услуги " studio24 " са към този момент над 115 000, оповестиха от платформата, която работи с повече от 1100 козметични и фризьорски салона в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и други градове у нас. През последните 12 месеца – от ноември 2021 година до ноември 2022 година в това число, потребителите са вложили общо 15 млн. лв. в хубостта си, регистрират от там.

" През последната година имаме нарастване на записаните консуматори на платформата с близо 90 %, като онлайн резервациите през нея на процедура са се удвоили – от 21 000 през ноември 2021 година, този ноември към този момент са 42 000. Общата им стойност се е нараснала над два пъти. Тази безапелационна възходяща наклонност, както и цялостното развиване на пазара на онлайн услуги и онлайн търговията, ни дават съображение да считаме, че от ден на ден консуматори у нас ще употребяват услугата ", предвижда Петър Димитров, създател и шеф на " studio24 ".

Втората половина на декември предстоящо е огромният пик в работата на фризьорските и козметични салони у нас, демонстрират настоящите данни. Най-силните дни в годината са трите преди Коледа и трите преди Нова година, като до тях се подрежда и 14 септември, когато хората се приготвят за първия образователен ден. Освен декември, месеците с най-вече резервации за разкрасителни процедури у нас са юли и август. 

Статистиката на платформата сочи, че през последните 12 месеца най-вече часове са непокътнати онлайн за маникюр и педикюр с гел лак. На второ място по интерес се подреждат подстригването и прическите, а третата позиция е за кола маска за дами. В топ 5 на най-търсените услуги през платформата попадат и оформянето на вежди и слагането на мигли.

По данни на " studio24 " клиентите оставят приблизително по 36 лв. на посещаване при коафьор. Средната сметка за грижа за ноктите е с 1 лев по-висока. За епилация в огромните градове пък приблизително се отделят по 42 лв. на посещаване, за процедури за лице – 45 лв., а по-скъпи са тези за тяло – със междинна сметка от 62 лв., която в София доближава даже 78 лв.. В столицата разкрасителните услуги са с най-високи цени. 

Една трета от записаните в платформата клиенти са създали 5 или повече резервации, а към 7 % имат над 21. Към момента съотношението на потребителите е 9 към 1 в интерес на дамите. Резервациите на мощния пол обаче също порастват, като измежду най-търсените услуги са мъжкото подкастряне, кола маска за мъже и лазерна епилация, както и оформянето на бради. 

Платформата " studio24 " е създадена от български екип от софтуерни експерти. В плана досега са вложени над 2,5 млн. лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР