Регистрираните безработни всеки ден са с 300-400 по-малко, съобщи министърът

...
Регистрираните безработни всеки ден са с 300-400 по-малко, съобщи министърът
Коментари Харесай

Деница Сачева: Регистрираните безработни са по-малко

Регистрираните безработни всеки ден са с 300-400 по-малко, заяви министърът на труда и обществената политика Деница сачева в ефира на bTV. Тя добави, че с Европейската комисия се разисква един спомагателен месец заплатен отпуск за най-засегнатите браншове.
Пандемията разболя и българската стопанска система Хиляди са без работа, основни фабрики не работят
Почти 10 000 служащи дневно резервират работата си благодарения на мярката 60/40, изясни още общественият министър. Друга мярка е отпущането на до 300 000 лв. заеми за компаниите, които ще бъдат налични в края на месец май, сподели Деница Сачева.

Министър Сачева уточни, че всички работодатели, които злоупотребяват с трудовото законодателство по време на рецесията, ще бъдат глобени.
Все по-често поради рецесията: С заем и без работа В Северозападна България към този момент хиляди са на борсата
По думите й Инспекцията по труда прави непрестанно инспекции. Проверяват се и декларациите, които се дават при пътешестване. От съвсем 13 000 тествани е открито, че 300 от тях са на хора, които са регистрирани като безработни, само че са показали че пътуват за работа.

Коронавирусът и България Пандемията разболя и българската стопанска система Ген. Мутафчийски: Ръстът на болните от COVID-19 е действителен Един ден в Зоната: Среща с медиците, които лекуват заболели от COVID-19 Щабът: 1097 са случаите на COVID-19 у нас Над 8 хиляди са санкционираните за неносене на защитни маски у нас Нови 8 случая на инфектирани с COVID-19 във видинската болница Изпращат в София пробите за COVID-19, взети от чиновниците на община Симитли Борисов: Да се зададе въпрос, че има доктор без облекло, просто ме взривява, дрехи има 4 случая на COVID-19 в дом за възрастни във Видинско Училищен шеф във Враца за пакетите с храна: Учителите бяха използвани в тази скица Близки на регистриран с COVID-19 не са били тествани Три нови случая на COVID-19 в Бургаско Трафикът към София последователно се възстановява Специална телефонна линия ще съветва хората с хронични болести за COVID-19 Възстановиха детските и женски съвещания при специфичен режим Още инфектирани с ковид във Видинската болница 975 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Доц. Кунчев: Вървим към леко разпределяне на ограниченията против COVID-19 В Спешна помощ: 13 с потвърден COVID-19 при 266 позитивни бързи теста Здравното министерство прекратява инвитро процедури поради COVID-19
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР