Регистрирани за участие остават 16 партии и 7 коалиции. До

...
Регистрирани за участие остават 16 партии и 7 коалиции. До
Коментари Харесай

ЦИК все още не е обсъждала общото броене на хартиения и машинния вот

Регистрирани за присъединяване остават 16 партии и 7 обединения. До 28 февруари може да се подаде молба до ЦИК да се заличи регистрацията. Това съобщи представителят на Централната изборна комисия Росица Матева по време на брифинг. Коалиция " Християндемократически съюз " е обжалвал отхвърли за регистрация от ЦИК, само че Върховният административен съд отхвърлил жалбата.

На въпроса дали ЦИК счита да преосмислете решението да се сумират резултатите от броенето на хартия и машина, тя отговори: " ЦИК към момента не е обсъждала въпроса за смяна на решението по отношение на общото преброяване на хартиения и машинния избор ".

Все още няма информация по какъв начин ще се реализира видеонаблюдението, добави тя. Митева сподели, че това е в пълномощията на Министерски съвет.

Тя съобщи, че би трябвало да се знае първо какви ще бъдат устройствата, с цел да стане ясно по какъв начин ще се работи с тях. ЦИК ще разгласява записите на избраното място, на което се излъчват, само че какъв брой време ще се съхраняват не е взето решение.

На 1 март ще бъде теглен и чоп в ЦИК за номерата на бюлетините за партиите и обединението.

Всички гласоподаватели на страницата на ЦИК могат да ревизират дали са включени в лист за поддръжка на партии или обединения. Ако намерят името си, само че не са подписвали такава подписка за регистрация на партия или коалиция, те би трябвало да се подават до Комисия за персонални данни (КЗЛД). Ако се подадат до ЦИК, те ги препращат по този начин или другояче то КЗЛД, уточни още Матева.

Гражданите, които желаят да подадат заявление за гласоподаване по сегашен адрес, да подадат заявление за това, посредством уеб страницата на Групово дело ГРАО.

Техническото обезпечаване на видеонаблюдението би трябвало да се обезпечи от Министерството на електронното ръководство. Най-напред би трябвало да се плануват какви ще са устройствата, с цел да може да се провежда образование кой и по какъв начин ще записва в СИК.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР