Регистриран е първи случай на заразен с COVID-19 в базовия

...
Регистриран е първи случай на заразен с COVID-19 в базовия
Коментари Харесай

COVID-19 стигна и до базовия лагер на връх Еверест

Регистриран е първи случай на инфектиран с COVID-19 в базовия лагер на връх. Това възобнови разногласията по отношение на решението на Непал да отвори най-високата планина в света за алпинисти, написа английският вестник The Guardian.
Тъй като достъпът от китайската страна на Еверест е затворен за външни алпинисти, а някои експедиционни оператори от непалска страна усилват цените, решението на управляващите на страната в разгара на световна пандемия е подложено на деликатна оценка.
 Еверест порасна с 86 сантиметра Еверест " порасна " с 86 сантиметра
Китай и Непал оповестиха резултатите от нови измервания на най-високата планина на Земята, Еверест. Сега височината й публично е 8 848,86...
Първоначално се е считало, че норвежкият планинар Ерленд Нес страда от белодробен оток - положение, обвързвано с височинна болест - и е евакуиран с хеликоптер в Катманду, където обаче е дал позитивен тест за ковид. Норвежкият ефирен оператор NRK заяви, че един шерп в неговата екип също е дал позитивен тест. Надеждите са да няма още инфектирани, защото е невероятно да се изтеглят хора с хеликоптер, когато са над 8000 метра, заяви " Фокус ".
Някои западни компании анулираха офертите за своите направления до Еверест за тази година заради опасения по отношение на ковид, само че други, в това число основани в Катманду, продължиха с проектите си за сезона. Непал задължава с карантина гостуващите алпинисти, преди да се насочат към базовия лагер на Еверест, само че някои наблюдаващи показаха угриженост по отношение на неяснотата на наредбите, не на последно място, тъй като признаците на COVID-19 елементарно може да бъдат комплицирани с височинна болест, какъвто е казусът с Нес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР