Регистрацията на превозните средства да излезе от КАТ и да

...
Регистрацията на превозните средства да излезе от КАТ и да
Коментари Харесай

Без опашки в КАТ! Регистрацията – в ръцете на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Регистрацията на транспортните средства да излезе от КАТ и да отиде в Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ".

Това са част от текстовете, които приготвя министерството на превоза в новия Закон за пътните транспортни средства, заяви за в. " 24 часа " зам.-министър Ангел Попов.

" Автомобилна администрация " ще трансферира тази услуга на частни пунктове. Няма да се прави конкурс, а ще се написа методика и тежки условия, на които да дават отговор те. Целта на цялата тази сериозна смяна е да се завърши с опашките в КАТ.

На ден в София минавали за регистрация и пререгистрация близо 900 автомобила.
" Ако се разпределят в да вземем за пример 10 пункта, това ще отстрани опашките ", споделя Попов.
Твърде допустимо е регистрацията на колите и последващата пререгистрация при продажба да се поемат от пунктовете за механически обзор, в случай че се дооборудват, добавя той.

Още един проблем е причина да се отиде към това решение. Има нова евродиректива, която споделя по какъв начин да минава на обзор транспортното средство при първична регистрация, след което се издава един стикер и едно уверение за техническа валидност.
В момента в България се издават два знака - единият от Министерство на вътрешните работи, другият от Министерството на превоза, споделя Дамян Войновски от " Автомобилна администрация ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР