Регистрациите на нови автомобили в Европа паднаха през януари, след

...
Регистрациите на нови автомобили в Европа паднаха през януари, след
Коментари Харесай

Продажбите на нови коли в Европа с повече от 25% по-малко спрямо година по-рано

Регистрациите на нови коли в Европа паднаха през януари, откакто противоепидемичните ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19 удариха продажбите на най-големите пазари в района, съобщи „ Ройтерс “.

Регистрациите са намалели с 25.7% през януари по отношение на същия месец година по-рано до 842 835 транспортни средства в Европейския съюз, Англия и страните от Европейската асоциация за свободна търговия (EFTA).

Петте най-големи пазара в Европа означават спад. Най-голям е той в Испания – 51.5%. Продажбите в Германия, Англия и Италия са се понижили съответно с 31.1%, 39.5% и 14%. По-малък е спадът във Франция – 5.8%.

Единствената страна от Европейски Съюз с положителни резултати е Швеция – там продажбите са се нараснали с 22.5%, основно поради дребното регистрации на коли през януари предходната година заради нарастването на налога върху транспортните средства.

Негативната наклонност се вижда и в данните на едни от огромните производители на коли на Стария континент. При Volkswagen продажбите са намалели с 28.1%, а тези на Stellantis – с 27.4%. Renault регистрира по-малък спад – 22.9%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР