Регионът на Централна и Източна Европа бележи лек ръст от

...
Регионът на Централна и Източна Европа бележи лек ръст от
Коментари Харесай

Спад на пазара за печатащи устройства, но не за всички

Регионът на Централна и Източна Европа бележи лек растеж от 1%

Пандемията засегна отрицателно и световния пазар на устройства за щемпел
(снимка: CC0 Public Domain)

Световният пазар на устройства за щемпел – принтери, мултифункционали и копири – бележи спад от 7,5% през първовото тримесечие на 2020 година, по отношение на същия интервал на миналата година, сочи разбор на IDC.

В интервала януари-март в световен мащаб са доставени 21,1 млн. устройства за щемпел на „ твърди копия ”. Спадът от 7,5% на годишна база се изяснява с пандемията от ковид, която наруши доставките, защото индустриалните мощности на множеството участници на пазара са ситуирани в Китай.

В два района обаче е регистриран растеж на продажбите. В Централна и Източна Европа той възлиза на 1,8%, а в Япония е 5,2%. В безусловно изражение това са неголеми пазари – през първото тримесечие в ЦИЕ са доставени 1,3 млн. устройства, а в Япония продажбите възлизат на 1,1 млн. устройства.

Лидер на международния пазар за печатащи устройства е HP Inc., само че нейният дял за една година е намалял от 42% до 38%. Второ място заема Canon, която усилва пазарното си наличие от 19% на 20%, а Epson е трета с безусловно същите индикатори.

По-силна динамичност на напредък бележи японската Brother – тя усилва пазарния си дял от 7% на 9% през тримесечието. Kyocera Group резервира каузи си на равнище от 2%, а челната петица снабдители на печатащи устройства управлява общо 90% от пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР