Регионалното всеобхватно икономическо партньорство (РВИП) официално влезе в сила и

...
Регионалното всеобхватно икономическо партньорство (РВИП) официално влезе в сила и
Коментари Харесай

Регионалното всеобхватно икономическо партньорство вече влезе в сила за всички 15 членки

Регионалното всеобхватно икономическо партньорство (РВИП) публично влезе в действие и за Филипините в петък, 2 юни, с което съглашението към този момент е интензивно за всички 15 страни членки.

Влизането в действие на съглашението отразява решимостта и дейностите на неговите 15 членове – 10 страни от АСЕАН, Китай, Япония, Република Корея, Австралия и Нова Зеландия – в поддръжка на отворена, свободна, обективна, приобщаваща и правова многостранна комерсиална система.

Регионалното всеобхватно икономическо партньорство беше подписано през ноември 2020 година от 15 страни от Азиатско-тихоокеанския район след осем години договаряния. То влезе в действие в първия ден на 2022 година, създавайки най-големия търговски блок в света. Пълното използване ще даде мощен подтик на районната икономическа интеграция, ще увеличи изцяло равнището на либерализация и улеснение на търговията и вложенията в Източна Азия и ще способства за дълготрайното устойчиво развиване на районната и световната стопанска система.

През 2022 година търговията сред Китай и останалите членки на РВИП се е нараснала със 7,5 % на годишна база до 12,95 трилиона юана (около 1,82 трилиона щатски долара), до момента в който техните вложения в Китай са се нараснали с 23,1 % до 23,53 милиарда щатски $, демонстрират статистическите данни.

Китай ще продължи да обезпечава солидно използване на съглашението, с цел да играе пълноценно ролята си в улеснение на веригата за доставки и съдействието в световните индустриални вериги, както и да предизвиква отварянето с висок стандарт и висококачественото развиване, споделиха от китайското Министерство на търговията. „ Китай също по този начин ще работи с другите страни, с цел да извърши своите отговорности, да укрепи механизма на партньорството, да усъвършенства цялостното осъществяване и да даде мощна гаранция за устойчиво развиване на съдействието. “
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР