Регионалното управление на образованието - Враца обявява 7 декември 2021

...
Регионалното управление на образованието - Враца обявява 7 декември 2021
Коментари Харесай

РУО-Враца отбелязва Деня на младия учител

Регионалното ръководство на образованието - Враца афишира 7 декември 2021 година за Ден на младия преподавател.
В навечерието на 8 декември - един от обичаните празници на всички, минали през студентските скамейки, ще покажем своята поддръжка за младежите, избрали благородната задача Учител.
По данни от Националната електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение при започване на образователната 2021/2022 година в учебните заведения от област Враца работят 165 педагогичен експерти на възраст до 35 години, които имат до 3 години училищен стаж. Още 78 са младите учители в детските градини.
В писмо до шефовете на просветителните институции от област Враца Регионалното ръководство на образованието предложения управленията на учебни заведения и детски градини, в които работят млади учители, преди обяд на 7 декември, когато учителите са на работните си места, да изразят по подобаващ метод своята поддръжка. От 14 часа на 7 декември в залата на III етаж на РУО - Враца ще стартира тържествено събитие с присъединяване на стеснен брой учители, което ще се излъчва онлайн посредством фейсбук групата „ Регионално ръководство на образованието - Враца “.
„ С цел методическо подкрепяне на младите учители сме подготвили документ с значими акценти от нормативната уредба. За приобщаването на младите сътрудници към учителската специалност ще послужи „ Малка брошура за младия преподавател “ в електронен формат, съдържаща на практика препоръки и прочувствени послания. Тези материали ще бъдат изпратени във всяко школо, в което работят млади учители. Надяваме се този ден да се трансформира в празник освен за младите педагози, а и за цялата учителска общественост от района “, сподели Лорета Колева, шеф на Регионалното ръководство на образованието - Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР