Регионалното сътрудничество в Западните Балкани и изграждането на липсващите междусистемни

...
Регионалното сътрудничество в Западните Балкани и изграждането на липсващите междусистемни
Коментари Харесай

Министър Петкова: Успешното сътрудничество с газовите и петролните компании е гарант за постигане на енергийна сигурност


Регионалното съдействие в Западните Балкани и построяването на изчезналите междусистемни връзки ще бъдат във фокуса на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в енергийната област. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която откри годишната среща на Асоциацията на европейската петролна промишленост в София, оповестиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката. Организацията сплотява повече от 80% от петролните компании в Европа и семейството на София на този конгрес е от изключително значение в навечерието на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, акцентира енергийният министър.

България ще продължи да работи интензивно за реализиране на диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на енергийни запаси, напълно в синхрон с правилата на Европейския енергиен съюз. Министър Петкова изрази задоволството си от съдействието с компании като Тотал, ОМВ, Шел, Репсол, които работят по изследвания за петрол и газ в надълбоко Черно море и спомагат за осъществяване на този приоритет. По нейните думи, това партньорство е фактор за реализиране на енергийна сигурност в интерес на всички консуматори.

Пред участниците във форума министър Петкова подчертава и върху твърдата ангажираност на българското председателство да постави всички старания за реализиране на общ метод по законодателните начинания от пакета „ Чиста сила за всички европейци “. Те са свързани с възобновимите енергийни източници, директивата за енергийна успеваемост, дизайнът на електроенергийния пазар и други.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР