Регионалният зам.-министър Николай Найденов провери напредъка по строителството на новия

...
Регионалният зам.-министър Николай Найденов провери напредъка по строителството на новия
Коментари Харесай

Мостът при Царево ще е готов до 15-ти април

Регионалният зам.-министър Николай Найденов ревизира напредъка по строителството на новия мост на пътя сред Царево и Ахтопол. Според заложения в контракта период той би трябвало да е подготвен до 15 април. Целта е придвижването по моста да бъде пуснато преди началото на летния туристически сезон. По път III-9901 минава целият трафик към Южното Черноморие. Той е и съществена пътна връзка с Резово, Ахтопол, Синеморец и Варвара, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

Найденов увери, че се работи интензивно и обектът ще бъде приключен в период. Той уточни, че мостът е от извънредно значение за Южното Черноморие и е единствената пътна връзка от Царево към Ахтопол, значима както за туризма, по този начин и за локалните хора. Зам.-министърът беше безапелационен, че скоро по оборудването ще се пътува безвредно и удобно. Вече е построена цялостната структура. Завършени са стълбовете и устоите му, излети са и стоманобетонните водачи за основата на мостовата структура. Те навлизат в здрава канара, което прави структурата доста по-устойчива и не разрешава подкопаване на основите при повишение равнището на реката. Преди дни е завършило монтирането и на надлъжните греди на цялото оборудване. Сега се работи по горната част - подрежда се армировката, следва да бъдат излети пътната и преходните плочи, да се изградят тротоарните конзоли и отводняването. След това мостът ще може да бъде въведен в употреба. След стартирането на придвижването по него ще стартира и унищожаване на краткотрайния път - брод, по който сега минават моторни транспортни средства.

" Съдействаме изцяло на страната за оборудването, което построяват, с всички процедури, които зависят от община Царево ", съобщи кметът на общината Марин Киров.

От Министерство на регионалното развитие напомнят, че наводненията от проливните превалявания при започване на септември 2023 година компрометираха остарелия мост на третокласния път сред Царево и Ахтопол. От страна на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) бяха подхванати ограничения за унищожаване на авариралото оборудване и построяването на краткотраен път - брод, по който да минават в двете посоки всички типове транспортни средства. В оптимално къс период са извършени процедури по Закона за публичните поръчки за избор на реализатори на планиране, строителство и строителен контрол на новото оборудване. Изготвен е механически план, всички нужни геоложки и хидроложки прочувания, както и изискваните по закон съгласувателни процедури.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР