Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания

...
Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания
Коментари Харесай

Грип скова Бургаска област – училища и университети минават онлайн

Регионалният щаб за битка с грипа и острите респираторни болести обявяви грипна зараза на територията на област Бургас, считано от този четвъртък.

От 12 до 17 януари, в това число се преустановяват присъствените образователни занятия и прекосяване към онлайн образование в домашна среда в учебните заведения и университетите от Бургаска област.

На база сентинелно наблюдаване и всекидневно съобщаване на случаите на болни от грип и ОРЗ през последната седмица се регистрира внезапно завишаване на заболеваемостта в Бургас 215,90 %. За седмица заболелите единствено в града са скочили о близо 500 случая.

Най-висока е заболеваемостта във възрастовата група от 5 до 14 година, след това се подреждат най-малките, а незабавно след тях са хората до 30 години. Най-малко заболели има регистрирани в диапазона 30 – 64 години.

На база данните и прогнозата за растеж на болните, Щаба взе решение за оповестяване на грипна зараза на територията на цялата област.

Преустановяват се плановите съвещания на здрави бременни дами и кърмачета, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

Лечебните заведения да плануват благоприятни условия за разширение на легловия потенциал на вътрешните отделения за сметка на други отделения с оглед приемането на ориентирани пациенти с грип и/или затруднения.

Спират се и свижданията в лечебните заведения.

За детските заведения ще има всекидневен филтър и откритите заболели деца ще се връщат по домовете.

На 17 януари ще има ново съвещание на Щаба за битка с грипа, на което ще се реши дали ограниченията ще бъдат удължени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР